Две бебета момчета проплакаха в първата минута след полунощ. Едното

...
Две бебета момчета проплакаха в първата минута след полунощ. Едното
Коментари Харесай

Две бебета проплакаха минута след полунощ в София и Пловдив

Две бебета момчета проплакаха в първата минута след среднощ. Едното в Пловдив, другото в болница „ Майчин дом “ в София. За новия живот в първите минути на новата година споделя Анелия Джамбазка.

На 31 декември следобяд е родено последното бебе момиченце за предходната година в „ Майчин дом “, а след среднощ са родени три деца, едното от тях тъкмо в 00:01 часа.

 
Надяваме се да първото бебе и за страната. Родено е по натурален метод. Не е провокирано от лекари или да е правено цезарово сечение. Родено е живо и крепко момченце.
доктор Юрий Хранов – дежурен „ Родилна зала “ СБАЛАГ „ Майчин дом “

Дежурството през нощта е минало умерено, споделя акушерката Евелина Първанова. Не за първи път тя среща чудото на новия живот по време на празник.

 
Бяхме мисля че преди две години с моята колежка акушерка Емилия Аспарухова. Тя посрещна последното бебе за годината, а аз посрещнах първото. 3600 беше, мисля че беше момиченце. Трябва да го усетите, да го пипнете, с цел да го почувствате. Просто е неописуемо, все едно се раждате и вие с него. Емоцията е невероятна.
Евелина Първанова – акушерка

От 6887 бебета през 1977 година, през 2022 година са родени 3372. Спадът на раждаемостта е общ за страната, само че все пак болничното заведение оглавява останалите здравни заведения по максимален брой бебета на година.

 
Гледаме да поддържаме баланс сред естественото раждане и цезаровото сечение. Все още естественото раждане господства, само че доста старания коства от страна на акушер-гинеколозите да поддържаме линията за повече раждания по естествен механизъм. Причините цезаровото сечение да зачестява са сложни и не зависят единствено от нас.
доктор Юрий Хранов – дежурен „ Родилна зала “ СБАЛАГ „ Майчин дом “

Състезанието за първото бебе за 2023 година към този момент е сред лечебните заведения „ Свети Георги “ в Пловдив и „ Майчин дом “. И двете новородени са проплакали минута след Нова година.

За Euronews Bulgaria Анелия Джамбазка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР