Две банди - Йода и ДЗ Мафия, се борят за

...
Две банди - Йода и ДЗ Мафия, се борят за
Коментари Харесай

Марсилия отново се превръща в арена на гангстерски войни

Две банди - " Йода " и " Дезинформация Мафия ", се борят за надзор над наркопазара в северните квартали на втория по величина град във Франция - Марсилия, оповестяват " Франс прес " и " Евронюз ".

От началото на годината 36 души са починали във войната сред двете групировки - с петима повече, в сравнение с през цялата 2022 година

" Това е кървава баня ", съобщи градският прокурор Доминик Лоранс през април.

Френското държавно управление включи специфичната полицейска част CRS 8 в битката против кървавата война за надзор на трафика на опиати в града.

Елитното звено CRS 8, профилирано в битката с градското принуждение, ще прави целенасочени интервенции против наркопрестъпленията.

Частта ще остане в Марсилия " към седмица, за осъществяване на дейности против трафика на дрога, изключително на честата за разпространяване на опиати ".

Още през февруари министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин изпрати полицейска част за битка с трафика на опиати. Тази единица може да бъде разгърната когато и да е от денонощието " в границите на 15 минути в радиус от 300 километра при положение на съществени нарушавания на публичния ред и градско принуждение ", изясни Дарманин при основаването на звеното през 2021 година

В търсене на опиати и оръжие отрядът, наброяващ 200 души, ще се опита да попречи на продажбите, реализирани от наркотрафикантите.

Кървава война сред две банди

От средата на юли 12 души са починали в резултат на трафик на опиати в Марсилия.

От полицията в града оповестиха, че това е възобновяване на спора сред " Йода " и " Дезинформация мафия.

Продължаващата война изправя една против друга две мощни мрежи, известни като " Дезинформация Мафия " и " Йода ". По данни на локалните управляващи от началото на годината съперничеството посред им е причина за 80% от убийствата или опитите за убийства от проведени незаконни групировки в Марсилия.

" Навлизаме в нов свят на принуждение, обвързвано с опиати, с убийства, проведени в обществените мрежи ", изрази безпокойствие полицейският префект Фредерик Камилери.

През февруари 17-годишен младеж умря, откакто беше линчуван от към тридесет души в жилищен комплекс в епицентъра на насилието, обвързвано с наркоразпространението. Нападението е снимано и излъчено онлайн в приложението Snapchat.

Според властите извършителите на закононарушенията и жертвите стават все по-млади, а " тривиализирането на набирането на убийци " също е част от смяната в тези групови спорове.

В началото на април 18-годишен юноша беше арестуван по съмнение, че е прострелял двама младежи на 15 и 16 години.

От началото на август в Марсилия са простреляни осем души, а от началото на годината 36 души са изгубили живота си в града вследствие на наркотрафика.

По данни на прокуратурата в Марсилия делът на жертвите на възраст сред 14 и 21 години нараства. Около 14% от тях са на възраст сред 14 и 17 години, а 27% -между 18 и 21 година

Всекидневно в Марсилия малолетен се изправя пред съда за малолетни за закононарушения, свързани с опиати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР