Две български тенисистки - Гергана Топалова и Юлия Стаматова -

...
Две български тенисистки - Гергана Топалова и Юлия Стаматова -
Коментари Харесай

Гергана Топалова е полуфиналистка в Лисабон, Юлия Стаматова в Бад Валтерсдорф

Две български тенисистки - Гергана Топалова и Юлия Стаматова - се класираха за полуфиналите на два шампионата от календара на ITF, които се организират надлежно в Лисабон, Португалия и Бад Валтерсдорф, Австрия.

Топалова продължи с отличното си показване в португалската столица и за втори следващ ден отпусна единствено три гейма на своята съперничка, побеждавайки испанската квалификантка Гиомар Маристани Сулета де Реалес с 6:2, 6:1 за час и 14 минути игра.

За 23-годишната пловдивчанка това беше трета поредна победа в Лисабон, като до този миг в шампионата тя е изгубила единствено 11 гейма.

С днешния си триумф Гергана Топалова си заслужи 25 точки за международната класация, а за място на финала ще играе против петата сложена Карлота Мартинес Сирес от Испания, против която нашето момиче има две загуби от две мача.



По същото време в австрийското градче Бад Валтерсдорф Юлия Стаматова също записа третата си поредна победа, откакто отстрани румънката Стефания Божица в три сета, с цел да си обезпечи място във финалната четворка на конкуренцията.

Шестата в схемата българка се наложи с 6:2, 2:6, 6:2 за близо 2 часа и половина игра, с което тя си завоюва 4 точки за международната класация и 734 $ от наградния фонд.

На полуфиналите 30-годишната Стаматова ще се изправи против чешката квалификантка Ема Славикова, която по-рано през днешния ден отстрани първата сложена Лара Шмид от Германия с 6:1, 6:3.

До този миг българката и Славикова в никакъв случай не са се срещали в формален мач.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР