Две български актриси в невръстна възраст събраха много овации на

...
Две български актриси в невръстна възраст събраха много овации на
Коментари Харесай

Български деца актриси на "Мостра Венеция"

Две български актриси в невръстна възраст събраха доста аплодисменти на аления килим във Венеция. Немско-българската копродукция " Кръвта на пеликана " откри паралелната спортна стратегия " Хоризонти " на най-стария кинофестивал, почнал преди ден. 

Филмът на немската режисьорка и сценаристка Катрин Гебе бе сниман напълно в България през лятото на 2018 година, като огромна част от работилите по продукцията са наши сънародници. Двете дребни звезди са 7-годишната Катерина Липовска и 11-годишната Аделия Оклепо, които очароваха публиката на премиерата със своите осъществявания в две от основните функции на кино лентата. Те партнират почтено на Нина Хос, носителка на " Сребърна мечка " за най-хубава актриса от Берлин. 

" Кръвта на пеликана " е драма с детайли на хорър, която споделя за треньорката на полицейски коне Вибке и взаимоотношенията й с двете й момиченца. Тя живее с осиновената си щерка Николина (Аделия Оклепо) в идилична плантация. След години Вибке осиновява второ дете, още веднъж от България - петгодишната Рая (Катерина Липовска). Първите дни са хармонични, само че скоро чаровното хлапе стартира да демонстрира непредвидена и демонична експанзия, като заплашва живота си и този на близките. Още с първия си филм " Нищо неприятно не може да се случи ", който взе участие в програмата " Особен взор " в Кан, режисьорката Катрин Гебе показва интереса си към тематиките за корените и проявлението на положителното и злото и свободната воля у всеки човек. Този път тя изследва през този филтър рамките на майчината обич.

В " Кръвта на пеликана " вземат участие и българските артисти Яна Маринова, Димитър Баненкин, Гергана Змийчарова, Албена Колева, Диян Манчев. Копродуценти са " Мирамар филм " (в лицето на Мила Войникова) и НФЦ дружно с телевизионния канал Arte и Хамбургския кино фонд. По декорите е работила художничката Анна Боянова, а костюмите са дело на Кристина Томова и носителката на премия ЕФА Стефани Бикер. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР