Две българки ще пеят за победа във финала на Евровизия

...
Две българки ще пеят за победа във финала на Евровизия
Коментари Харесай

Две българки във финала на Евровизия 2023 тази вечер

Две българки ще пеят за победа във финала на Евровизия 2023 довечера. Танита Янкова като част от групата " Весна " и Бланка ще показват Чехия и Полша с песните " My Sister`s Crown " и " Solo " пред над 160 милиона души в най-престижния музикален конкурс в света.

Танита е откърмена с изкуство и музика от нежна възраст, тя рапира и свири на цигулка. Полската представителка Бланка е на половина българка - нейният татко, както и половината от фамилията ѝ са от България, и младата певица даже е живяла тук и знае някои думи и изрази на български.

Българските и интернационалните почитатели на Евровизия ще могат да проследят българското присъединяване онлайн на Sofia Eurovision Party 2023, което ще се организира довечера в The Steps на ул. Братя Миладинови №12. В програмата на събитието е включен и специфичен концерт с български и украински актьори, измежду които българският представител на Евровизия 2020 и 2021 - Виктория.

Големият край на Евровизия 2023 няма да бъде предаван по Българска национална телевизия, както предишни години, само че ще бъде излъчен онлайн в формалния YouTube канал на състезанието.

Тази година Евровизия 2023 ще се организира в Ливърпул, Англия oт името на Украйна. Това решение бе взето от Европейския съвет за радио и телевизия заради продължаващите военни дейности на територията на Украйна, която завоюва състезанието през 2022 година. България не излъчи представител на Евровизия 2023, само че остава с очакванията за положително показване с българките, които ще пеят за Чехия и Полша.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР