Две българки и един британец са арестувани в курорта Дидим

...
Две българки и един британец са арестувани в курорта Дидим
Коментари Харесай

Британец и две българки задържани в Турция за тероризъм

Две българки и един британец са задържани в курорта Дидим в Турция по съмнение, че са членове на въоръженото крило на сирийската Партия на демократичния съюз. Това заяви късно през вчерашния ден турската организация "СонДакика”от бТВ.

По-късно бе конкретизирано, че главният обвинен в тероризъм измежду тримата е британецът, а не българките. Не е ясно по кое време е осъществен карцерът, защото турските източници не дават информация, само че минимум от два дни фамилията на двете няма връзка с тях.

Междувременно тази заран стана ясно, че двете българки остават в ареста. Максималният период за задържане е 7 дни, измежду което би трябвало или да бъдат освободени, или упрекнати в закононарушение.

Сирийската Партия на демократичния съюз е провъзгласена от турското държавно управление за терористична организация, само че съгласно Съединени американски щати – тя не е.

В дирекцията по сигурността в егейската провинция е получен разследващ отчет за тримата души, които в този момента са на отмора там. Българките са майка и щерка с букви В.П.Р.А. и М.И.А. По време на ареста са иззети телефоните, компютрите и всички цифрови материали.

Според извършените разпити дъщерята е приключила право в Холандия и Англия, а в края на 2015 година се е срещнала с британеца в обществените мрежи. В момента тримата с майка й летували в Дидим.

 1952486

Британецът с букви Дж.А.Р. е прекарал три месеца в Сирия през 2015 година като доктор в помощ на локалните. Той е минал военно образование на полигон на кюрдските бунтовници и твърди, че не е взел участие в сражения.

Проверка на профилите на двамата в обществените мрежи е посочило, че са обменяли известия с въпросната организация, която е оповестена за терористична в южната ни съседка. Към момента не са открити доказателства майката да е правила незаконни дейности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР