Две българки бяха арестувани за кражба още в първия си

...
Две българки бяха арестувани за кражба още в първия си
Коментари Харесай

Българките Мария и Дочка започнаха да крадат още в деня на пристигането си в Ирландия, но...

Две българки бяха задържани за кражба още в първия си ден в Ирландия и стачкуваха мощно, когато им бе казано в окръжния съд на Галуей, че и двете отиват в пандиза, написа Connacht Tribune.

Жените употребиха услугите на преводач и умерено стояха по време на представянето на доказателства за това, по какъв начин са измамили две възрастни дами в два разнообразни супермаркета и са откраднали портфейлите им.

Мария Иванова и Дочка Минкова се признаха за отговорни за кражба в Теско в Оранмор на 24 май, когато последвали 80-годишна клиентка в супермаркет, отвлекли вниманието й и взели чантата й от количката за извършване на покупки, където имало портфейл на стойност 100 евро с 280 евро в брой.

Иванова също се призна за отговорна, че е откраднала яке на стойност 25 евро от магазините на Dunnes в същия ден. Тя свалила якто си, поставила новото от стенда и излязла от магазина.

И двете се признаха за отговорни, че са последвали 68-годишен клиентка в Дънс и са взели портфейла й на стойност 100 евро и 120 евро в брой.

Съдията Мери Фахи съобщи, че дамите на възраст 46 и 20 години явно са пристигнали в Ирландия с избрана цел и са употребявали метода си на деяние по отношение на по-възрастни, уязвими клиенти, които разсейвали, с цел да могат да ги ограбят.

По време на делото стана ясно, че 80-годишната жена не може да спи, откогато е била ограбена и се опасява да се върне в Теско.

Иванова е на 47 години със седем деца и е разведена, до момента в който 20-годишната й братовчедка Минкова е бременна в седмия месец.

Съдия Фахи наложи деветмесечна присъда на всяка от дамите за кражбата в Теско и наложи едномесечно наказване на Иванова за кражба на сакото.

Двете дами и техният преводач слязоха долу в килиите, където им бяха обяснени детайлностите за присъдата им. Междувременно арбитър Фахи пристъпи към идващия случай, само че мощното плачене на дамите от долния етаж дълго пречело работата на съда продължи.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР