Две 7-месечни близначки с различен цвят на кожата се превърнаха

...
Две 7-месечни близначки с различен цвят на кожата се превърнаха
Коментари Харесай

Близначки с различен цвят на кожата са хит в Instagram

Две 7-месечни близначки с друг цвят на кожата се трансфораха в шлагер в Instagram , откакто от няколко месеца майката разгласява онлайн фотоси на момиченцата си.

Публикация, споделена от T H R E E S I S T E R S (@littlestronggirls) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Изабела и Габриела Шипли са двуяйчни близначки и, затова, не са изцяло идентични, само че наподобяват поразително сходно, без значение че всяка има друг цвят на кожата.

Въпреки че майка им стартира да пуска фотоси едвам през юли, момиченцата към този момент имат близо 16 хиляди почитатели в Instagram . Изабела и Габриела в действителност са смесени близнаци.

Смесените близнаци

 Снимка 323750

Смесените близнаци са двуяйчни близнаци , родени в мултирасови фамилии , които се разграничават по цвят на кожата и други признаци, които се смятат за расови . От биологична позиция разликите на двуяйчните близнаци от двама мултрасови родители не са изненадващи.

Смята се, че при хората релативно дребен брой гени дават отговор за цвета на човешката кожа . Различните алели , които са различни функционални положения на гените , или генни разновидности, кодират разликите в меланина (пигмента на кожата).

Публикация, споделена от T H R E E S I S T E R S (@littlestronggirls) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

При някои има високи честоти на алели на тъмната кожа, до момента в който при други доминират леки кожни алели. Родителите на такива близнаци, които нормално са със смесена раса, имат композиция от алели за светла и тъмна кожа в цялата своя наследствена информация , по-позната като геном .

Всеки сперматозоид или яйцеклетка има инцидентна селекция от гени от майката или бащата. Въпреки че не е най-вероятното събитие, сперматозоидите или яйцеклетките могат инцидентно да придобият основно алели, придаващи ярко оцветяване на кожата, или такива, които са виновни за по-тъмния ѝ нюанс. В такива случаи двуяйчните близнаци се разграничават фрапантно във връзка с цвета на кожата или други физически характерности.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР