DVD и Blu-ray дисковете бързо следват касетите с видеоленти и

...
DVD и Blu-ray дисковете бързо следват касетите с видеоленти и
Коментари Харесай

Best Buy планира да спре продажбата на DVD и Blu-ray дискове

DVD и Blu-ray дисковете бързо следват касетите с видеоленти и отиват в кофата за отпадък.

Best Buy сподели на CBS MoneyWatch в петък, че ще спре продажбите на физически кино носители в магазините и онлайн от 2024 година, макар че дисковете към момента ще бъдат налични през празниците. Търговецът на дребно ще продължи да продава видео игри.

" За да заявя очевидното, методът, по който гледаме филми и телевизионни излъчвания, е доста по-различен през днешния ден, в сравнение с преди десетилетия ", сподели представител на Best Buy в изказване. „ Извършването на тази смяна ни дава повече пространство и опция да предоставим на клиентите нови и новаторски технологии, които те да изследват, открият и да се насладят. “

Digital Bits беше първият, който заяви новината, цитирайки източници, осведомени с въпроса. < /p>

Netflix изпрати последното си DVD предишния месец, спускайки завесата на услугата, която колосът за стрийминг започва в началото в края на 90-те години. По-малко от 1 милион души към момента са били абонирани за DVD услугата на компанията, когато тя беше закрита на 29 септември. Само 30% от американците към момента са гледали филми на диск през последната година, съгласно изследване на Statista Consumer Insights.

Цифровите видео дискове се появиха в средата на 90-те като нов метод за запазване и гледане на филми, като първите DVD плейъри се появиха в Япония.

— Associated Press способства за този отчет. < /p>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР