Двайсетина полицейски екипа се опитаха безуспешно да издирят оператора на

...
Двайсетина полицейски екипа се опитаха безуспешно да издирят оператора на
Коментари Харесай

Странни Летящи Обекти Блокираха Едно От Най-Натоварените Британски Летища!

Двайсетина полицейски екипа се пробваха безрезултатно да издирят оператора на дроновете, незабавно щом първият беше видян нощес над Гетуик. Полицията осведоми летищните управляващи, че е прекомерно рисковано да се опита да смъкна дроновете със пукотевица, тъй като някой може да загине от подведен патрон.

" Всеки път, щом сметнем, че сме се доближили до оператора, дронът изчезва ", уточни старши полицейският офицер от графство Съсекс Джъстин Бъртъншоу. " Когато решим да отворим летището, дронът се появява още веднъж ".

Министърът на защитата Гавин Уилямсън сподели, че в помощ на полицията са изпратени военни специалисти, в това число снайперисти и един хеликоптер, съобщи ДПА.

Дроновете може да бъдат засмукани от мотор или да разбият стъклото на пилотска кабина.

Кризата на летище Гетуик се отрази на полетите във Англия, в континентална Европа и оттатък континента, защото идващите полети бяха пренасочвани, а излитащите отлагани.

Пътници описаха мразовитите условия тази нощ на Гетуик, където стотици хора спаха на пейки и на пода, а доста пътуващи се оплакаха, че не са ги уведомили за смяната в разписанието.

Гетуик, второто по натовареност английско летище, на първо време затвори нощес, откакто бяха видяни два дрона. После отвори за малко към 3 ч. тази заран, само че още веднъж затвори 45 минути по-късно откакто дроновете отново се появиха.

Летището е на към 45 км южно от Лондон и обслужва годишно над 43 млн пасажери. Около 110 000 трябваше през днешния ден да минат през Гетуик.

Полицията сподели, че дроновете са с " промишлена спецификация ", която значи, че не са дребни евтини машини на дилетанти запалянковци.

Люк Макомиски, който се приземил в Манчестър, на повече от 260 км от Лондон, сподели, че обстановката " е просто безпорядък и че е имало единствено два рейса и две таксита, които вземали по 600 лири, с цел да закарат хора до Гетуик ".

Англия стегна законите за дроновете и стартирането на дрон на разстояние 1 км от летище се санкционира с до 5 години затвор.

" Хаос, хиляди разочаровани хора, скупчили се на безкрайни опашки или седящи в невъзможност на пода до куфарите си - по този начин изглеждаше през днешния ден второто по натовареност летище на Англия ", заяви ТАСС. " Летището се оказа изцяло парализирано поради неголеми безпилотни летателни апарати, които се появиха над пистата за политане и кацане ".

Източници на телевизия " Скай нюз " оповестиха, че летището няма да отвори по-рано от петък.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР