Двайсетина души се събраха днес пред пловдивския Окръжен съд, за

...
Двайсетина души се събраха днес пред пловдивския Окръжен съд, за
Коментари Харесай

Поддръжници на майката на малкия Буда: Кое е по-важно семейството или ЕГН-то?

Двайсетина души се събраха през днешния ден пред пловдивския Окръжен съд, с цел да поддържат майката на Буда - Галя Танева, която апелира решението на съда да я настани в психиатрия. 
Прочетете още
В началото на предходната седмица, Районен съд-Пловдив реши Галя Танева да се лекува в психиатрията през идващите 30 дни. Последните 2 седмици, през които тя е на лекуване в центъра  са ѝ повлияли доста добре на психологичното здраве. По време на съвещанието в Районния съд, юрист Костадинов изиска от магистратите 43-годишната жена да продължи лекуването си в домашни условия, само че настояването му не беше почетено.

Диагнозата на Галя Танева е лека форма на шизофрения, само че съгласно бранителят ѝ, след привършване на лекуването тя ще е напълно нов човек.

Галя Танева притегли публичното внимание, откакто три години отхвърляше да записва своето дете в „ дяволската система ”. Така то нямаше ЕГН и не можеше да се възползва от каквито и да е обществени придобивки. Детето, кръстено Буда, е родено от нея вкъщи, без лекарска помощ. Оказа се, че това не е първото раждане в домашни условия на майката. За страдание първият опит е бил несполучлив и детето е умряло.

3-годишното момченце Буда към този момент има законно име и служебно издадени документи. Детето получи името Атанас, а все още е настанено със статут на краткотрайна протекция в приемно семейство. То ще има персонален доктор и ще може да посещава детска градина.

“Случая е подобен, че има посягане върху една майка и нейните наставнически права дадени от бога. Сега някакви служители одобряват нео-либерални закони. Всяко нещо, което е антисемейно е пагубно за един народ. Никой няма право да извежда дете, в случай че майката не е престъпно проявена. Тази процедура за лишаване на деца би трябвало да спре. Какво му би трябвало на детето - майка или ЕГН? ”, заяви  Даниела Павлова пред Съдебната палата в Пловдив. Жената е тук да пази Галя.

Нейните поддръжници се пробваха да влязат в съда, само че бяха спряни от правосъдната защита. 

Очаква се решение по делото. 





 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР