Двайсет военнослужещи със специализирана техника от 31 батальон - Хасково,

...
Двайсет военнослужещи със специализирана техника от 31 батальон - Хасково,
Коментари Харесай

Военни се включиха в гасенето на огнената стихия край Свиленград

Двайсет военнослужещи със профилирана техника от 31 батальон - Хасково, от състава на Втора механизирана бригада, оказват помощ за потушаването на огромния пожар в Свиленградско, оповестиха от Министерството на защитата.

 Голям горски пожар в мъчнопроходим регион на Източен Сакар Виж още

Екипът е напуснал региона на военното формирование през днешния ден, в 6.00 часа сутринта, и в 8.00 часа се е присъединил в битката с огъня. В потушаването му ще бъде употребена и профилирана техника на Сухопътните войски - два товарни автомобила ЗИЛ-131, една авторазливна станция и един УАЗ-469.

Военнослужещите работят под управлението на майор Георги Георгиев и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Пожарът е върхов и поради гъстата растителност мястото е труднопроходимо. Огнената буря избухна към 17,00 часа през вчерашния ден в региона на селата Студена и Планиново и обхвана близо 2000 декара гора. Все още в землището на село Кръстевич горят сухи треви и широколистна гора, като огънят е обхванал повърхност към 100 декара.

Рано тази заран пожарът е локализиран. На място са изпратени 6 екипа огнеборци от РДПБЗН Пловдив, поддръжка е оказана от екип на пожарната в Пазарджик и чиновници на горското стопанство.

По информация на чиновници на локалното горско стопанство стихията е обхванала към 1900 декара, като 300 от тях са широколистна гора.

В локализирането на огъня са се присъединили и екип от 7 доброволци от формированието в Пловдив, пожарникари от Панагюрище, Стамболийски, Асеновград, Карлово и чиновници на горското стопанство в Хисар.

Работата на огнеборците е затруднена от съществуването на мощен вятър, напъните ще бъдат съсредоточени за недопускане на разпространението на огъня.

За момента няма заплаха за хората и селата край пожара.

Причините за пожара са в развой на изясняване. Вероятно е зародил от разчистване на пасища, сподели регионалният шеф на Хасково.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР