Двайсет и пет на всеки сто брачни двойки в Египет

...
Двайсет и пет на всеки сто брачни двойки в Египет
Коментари Харесай

Всяко четвърто семейство в Египет се развежда

Двайсет и пет на всеки 100 брачни двойки в Египет се развеждат, съобщи министърката на обществената взаимност Невин ал Кабаг, представена от уеб страницата " Иджиптшън стрийтс ".

На среща с парламентарната комисия за обществена взаимност Кабаг означи, че делът на разделите е максимален при сътрудниците на възраст сред 20 и 30 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Броят на разводите през 2021 година е достигнал 254 777 - с 14,7 % повече в сравнение с през 2020 година, когато е бил 222 036, демонстрират данните на египетската Централна организация за социална готовност и статистика. За съпоставяне браковете са се нараснали предходната година единствено с половин % по отношение на миналата.

В съдействие с авторитетния мюсюлманския университет " Ал Азхар " и с Коптската православна черква египетското министерство на обществената взаимност поставя старания за понижаване на броя на разводите в северноафриканската страна. Една от стъпките в тази посока е стратегия за разпространение измежду младежите на полезността и смисъла на брака.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР