Двайсет и четири хиляди украински войници са преминали до момента

...
Двайсет и четири хиляди украински войници са преминали до момента
Коментари Харесай

24 000 украински войници са преминали до момента обучение в страни от ЕС

Двайсет и четири хиляди украински бойци са минали досега образование в страни от Европейския съюз, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на върховен украински боен.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10947
След съветската пълномащабна инвазия в страната преди повече 16 месеца няколко страни от Европейски Съюз започнаха да образоват украински военни. Днес генерал-лейтенант Сергий Наев от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) заяви, че такава подготовка към този момент са минали 24 хиляди бойци.

Освен това западни страни отвън Европейски Съюз, в това число Съединените щати, Канада, Англия и Норвегия, също образоваха хиляди украински военни. Целта е те да се научат да боравят със западни оръжия и да употребяват съвременна тактичност, с цел да завоюват войната против Русия, отбелязва ДПА.

В началото на този месец Украйна стартира своята дълго чакана контраатака за да си върне окупираните територии. До момента тя като цяло реализира дребен прогрес, макар че бяха отвоювани редица обитаеми места.

Генералният щаб на ВСУ заяви довечера, представен от организация Укринформ, за яростни сражения в няколко посоки, по-конкретно Лиман, Бахмут и Маринка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР