Двайсет години от приемането в Европейския съюз и двайсет и

...
Двайсет години от приемането в Европейския съюз и двайсет и
Коментари Харесай

Посланикът на Полша у нас: 82% от поляците одобряват членството на страната в ЕС

Двайсет години от приемането в Европейския съюз и двайсет и пет от приемането в НАТО – това са двата юбилея, които Полша отбелязва през 2024 година

Това е и годината, в която страната се приготвя за своето ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2025 година

В този подтекст първият полски посланик у нас Н.Пр. Мачей Шимански ще приключи задачата си в България.

Той призна, че макар че двата ни народа доста си наподобяват, те въпреки всичко са и доста разнообразни.

„ Българите са толкоз горди със своята страна, само че не всеки път се грижат за нея. По-рано и при нас в Полша беше по този начин, само че се научихме, че когато се грижим за всичко към нас, става по-хубаво за всички “, признава дипломатът.

Мисля, че европейската концепция през днешния ден не е застрашена, резултати от проучване, направено в Полша демонстрират, че ние от самото начало, с изключение на може би с дребни съмнения, ни към момента сме евроентусиасти. 82% от хората считат, че е добре, че сме част от Европейския съюз. Каза още той.

Според Н.Пр. Мачей Шимански не е мъчно да се разбере за какво утвърждението към Европейския съюз е толкоз високо в Полша – още от присъединението на страната към Европейски Съюз, за всяка полска злота, в стопанската система са влизали по три евро. Според него обаче полското общество и ръководещи са се справили добре в разходването на тези средства посредством положителни вложения.

Как са се развили икономическите връзки сред България и Полша в този интервал, усилиха ли се полските туристи у нас и какво ще резервира като спомен от страната ни – вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР