Двата специални етапа в събота сутрин се оказаха брутално препятствие

...
Двата специални етапа в събота сутрин се оказаха брутално препятствие
Коментари Харесай

Йордан Атанасов стана лидер на рали България след Дюлино

Двата специфични стадия в събота заран се оказаха брутално затруднение за екипажите в 49-ото издание на рали България. Шампионите за 2015 година Георги Василев и Стефан Добрев получиха щета в предния диференциал още на " Аладжа манастир " и отпаднаха за деня, до момента в който моторът на любимците в група Е Калин Бенчев и Александър Спиров (Subaru Impreza) блокира на идната " Дюлино " и постави точка на присъединяване им в конкуренцията.
Най-дългата права в тазгодишното издание на рали България прекърши упоритостите и на Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2). Шампионът приключи " Дюлино " с две минути закъснение, което го вади от борбата за успеха и улеснява неимоверно задачата на Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Skoda Fabia R5). Лидерите в националния шампионат са трети след двете съботни прави и няма да рискуват финала поради проблемите на Стратиев и Борисов.

Йордан Атанасов и Георги Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) бяха над всички в събота заран и завоюваха безапелационно както " Аладжа манастир ", по този начин и " Дюлино ". Единствените им съществени съперници бяха Димитър Илиев и Крум Дончев (Mitsubshi Lancer Evo IX), само че неналичието на опит с новия формат на рали България, както и дългото неявяване от правите, ги остави на 22.7 секунди зад водачите Атанасов и Янакиев. Дончев стартира деня и кара отварящата права, до момента в който Илиев бе зад кормилото на " Дюлино ".

Костадин Щерев и Николай Арабаджиев (Subaru Impreza) са четвърти в генералното класиране, само че може да не рестартират след прегрупирането в " Козичино " поради удар в миналата права. Това отваря отлична опция на водачите при колите с един двигателен мост Христо Атанасов и Марин Иванов (Citroen C2 R2), макар че изостават на 49.4 по отношение на Щерев и Арабаджиев.

Шестите Станислав Владимиров и Чавдар Атанасов (Opel Astra) също имаха проблеми при започване на деня. Екипажът на " Иномоушън Рейсинг " остана без спирачки още на " Аладжа манастир ", удари един от шиканите, само че се оправи с провалите след финала на стадия и продължи.

Стратиев се движи седми единствено на 7.8 секунди зад Владимиров, само че макар грешката на " Дюлино " е безапелационен, че ще се бори за успеха при колите с един двигателен мост без значение от това, че огромната цел към този момент е непостижима.

" На 5-6 километра след старта на правата в един от бързите сектори има доста неравности ", разяснява варненецът. " Минахме добре гърбиците първоначално, само че при втората група скоростта ни беше прекомерно огромна. Бяхме почти със 150 км/ч и се приземихме тежко, като задната ос пое голямо натоварване. След няколко камшика видях, че няма по какъв начин да спрем и съумях да опъна ръчната и да завъртя автомобила, макар че трасето там беше необятно тъкмо що се касае за него. Останахме без задна ризница, само че като че ли няма други провали и считам, че ще мога да избия изоставането си при колите с един двигателен мост ".

Емил Денев и Богомил Ненов (Renault Clio) отпаднаха още на километър след старта на първата права през днешния ден поради проблем с мотора. Аналогична щета извади Тодор Атанасов и Владимир Владимиров (ВАЗ 2108) от конкуренцията, само че на " Дюлино ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР