Двата случая от 6 и 8 март не са свързани,

...
Двата случая от 6 и 8 март не са свързани,
Коментари Харесай

Живко Коцев: Има четвърти задържан българин за побоя над чужденци, малолетен е

Двата случая от 6 и 8 март не са свързани, безапелационен е основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Има четвърти арестуван за побоя над задгранични жители от българи. 
Прочетете още
„ По отношение на случая от 8 март нападнатите и набити английски студенти с пакистански генезис се касае за обир. Към този час имаме четирима арестувани. Притеснително е, че създателите на това закононарушение са малолетни лица с богато престъпно минало. Четвъртият е невръстен “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

„ По случая от 6 март към този момент установихме потърпевшите, общо пет души и имаме почти изясненост, че нападателите и потърпевшите са имали взаимоотношения. Преди побоя е имало словесна кавга сред тях и след това в зародило напрежението. Лека телесна щета с хулигански подбуди “, допълни Коцев.

По този случай към този момент има подадени тъжби и полицията се е самосезирала на съображение видеоклипа, който беше публикуван в обществените мрежи.

След серията от всеобщи сбивания полицията ускори наличието си в центъра на София, а хора се събраха пред Министерство на вътрешните работи с претенции за по-строги ограничения към бежанските центрове и границите.

„ Направихме ревизия в централната градска част на столицата. Направихме оценка и разбор на резултатите. Надявам се на разсъдък от всички, почитаме правото на митинг, чакам успокоение и да не се преекспонира ненужно и да не заиграват със страховете на хората “, прикани основният секретар.

По думите му проблемите с бежанците в центровете пораждат най-вече на битова основа и прерастват в побоища. 

„ Работим в тясна връзка с ДАНС, ДАП и другите структури, ангажирани с правоохраняването. Желанието на управлението на ДАП е защитата да се поеме от полицейски чиновници. Направили сме план, финансова аргументация и чакаме решение на Министерския съвет дали ще се съобрази с нашето мнение. Охраната излиза доста по-скъпо в сравнение с частните охранителни компании “, сподели още Живко Коцев за БТВ. 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР