Двата синдиката – КНСБ и КТ Подкрепа“ – проведоха поредната

...
Двата синдиката – КНСБ и КТ Подкрепа“ – проведоха поредната
Коментари Харесай

Синдикатите настояват за споразумение със Столична община за увеличение на заплатите на водачите

Двата синдиката – КНСБ и КТ „ Подкрепа “ – организираха следващата среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова във връзка със заплатите на заетите в градския превоз на София.

В срещата участваха президентите на КНСБ Пламен Димитров, на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, ръководителят на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова и ръководителят на ФТР на КТ „ Подкрепа “ Илиан Ценов и неговия заместител Иван Кирилов.

На срещата беше показан план на съглашение, което би трябвало да даде решението на проблемите на работещите в двете транспортни сдружения на столицата.

Документът, който би трябвало да бъде подписан от синдикатите и общината, планува тригодишна стратегия за увеличение на възнагражденията на всички работещи в четирите общински сдружения на Столичния градски превоз.

В период до 9:30 ч. в понеделник, зам.-кметът по финанси и превоз Дончо Барбалов би трябвало да даде съответни планове за нужните средства за растежа на заплатите на работещите в транспортните компании на столицата.

Проектът, препоръчан от КНСБ и КТ „ Подкрепа “ изисква поетапно да бъде лимитирано полагането на изключителния труд на водачите в „ Столичен автотранспорт “ ЕАД и „ Столичен електротранспорт “ ЕАД в границите на годишните правила в Кодекса на труда.

Всички сложени претенции на синдикалните организации ще бъдат прегледани и в комисиите за обществено партньорство в сдруженията за намиране на бързи и ефикасни решения.

Близо 90 на 100 от работещите в сдруженията са синдикални членове, ние сме единствените законно определени представители на служащите и пазиме техните права, разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той повтори настояването си от последната среща с кмета Йорданка Фандъкова да бъдат осъдени управителни лица от двете сдружения поради проблемите със обществено битовите условия за водачите.

През последния месец КНСБ и КТ „ Подкрепа “ организираха серия от срещи за разрешаване на проблемите в столичния градски превоз. В тях участваха всички ръководители на синдикални организации в двете транспортни компании, управлението на сдруженията, столичния кмет и виновните лица от общината.

Двете синдикални централи чакат съглашението с общината да бъде подписано в най-бърз период, оповестяват от пресцентъра на КНСБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР