Двата отбора започнаха мача с масов бой. Още с пускането

...
Двата отбора започнаха мача с масов бой. Още с пускането
Коментари Харесай

Масов бой преди победа на Ню Йорк Рейнджърс в НХЛ

Двата тима започнаха мача с всеобщ пердах. Още с стартирането на първата шайба всички на леда, като се изключи двамата вратари, смъкнаха ръкавиците и започнаха меле, в което най-дейни бяха новобранецът за Рейнджърс Мат Ремпи и бранителят на Девилс Къртис Макдърмид.

Двамата бяха част от група от осем души, които бяха осъдени за дълъг интервал от време. Специално при Ремпи това се трансформира в традиция, откакто той бе изпъден от игра и в последните два мача против срещу Ню Джърси. Новакът даже бе осъден за четири мача след последния дуел. Oтново поради пердах, тогава той удари с лакът в лицето Йонас Зийгенталер.

Артьоми Панарин вкара първия гол за за Рейнджърс и добави асистенция за успеха, с което усили актива си през сезона на 110 точки – безспорен връх в историята на нюйоркчани. Рейнджърс пък завоюваха всичките си мачове през постоянния против срещу Ню Джърси.

Ню Йорк е водач в конкуренцията за „ Трофея на президента “ с актив от 106 точки и една повече от водача в Западната конференция Далас Старс, който тази нощ завоюва с 5:0 против Едмънтън Ойлърс след 35 спасявания на стража Джейк Йотингер.

Радек Факса записа гол и две асистенции за Стартс, които продължиха победната си серия в осми мач. За този интервал от време Далас е с голова разлика 34:11.

Никита Кучеров направи три асистенции и записа клубен връх със 130 точки при победа на Тампа Бей Лайтнинг с 4:1 против Торонто Мейпъл Лийфс. Двата тима ще играят в плейофите на Източната конференция като трети и четвърти в Атлантическата дивизия.

Кучеров е с 42 гола и 88 асистенции в постоянния сезон, с което той усъвършенства личния си връх от 128 точки, записан през сезон 2018/2019. Той оказа помощ с три точки за първия триумф на Лайтнинг от три мача против Мейпъл Лийфс през тази спортна година.

Остин Матюс пък продължава да води в листата на реализаторите в НХЛ, откакто вкара 63-ия си гол за Торонто. Той бе прецизен за тъждество 1:1 в първата третина на срещата. Докато гореспоменатите са водачи при пердах на терена, Матюс не стопира да впечатлява с игра.

 

A post shared by New York Rangers (@nyrangers)

Първенство на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), мачове от постоянния сезон:

НЙ Рейнджърс – Ню Джърси – 4:3

Торонто – Тампа Бей – 1:4

Лос Анджелис – Сиатъл – 5:2

Далас – Едмънтън – 5:0

Аризона – Ванкувър – 1:2

 

Лидери в обособените дивизии

Източна конференция:

Атлантическа дивизия: Бостън 103, Флорида 99, Торонто 95

Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 106, Каролина 101, Филаделфия 83

Уайлд кард: Тампа Бей 91, Вашингтон 82

 

Западна конференция

Централна дивизия: Далас 105, Колорадо 100, Уинипег 96

Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 102, Едмънтън 95, Вегас 92

Уайлд кард: Нешвил 90, Лос Анджелис 89

Източник; sportal.bg

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР