Двата отбора се срещат в полуфинал за Купата днесМесец и

...
Двата отбора се срещат в полуфинал за Купата днесМесец и
Коментари Харесай

Локомотив София ще търси реванш срещу ЦСКА 1948


Двата тима се срещат в полуфинал за Купата през днешния ден

Месец и половина преди края на сезона Локомотивът от София се движи в верния коловоз, въпреки и с не най-бързата скорост.

Червено-черните са на полуфинал за Купата на България и в групата, която ще се бори за седмото място и вероятно присъединяване на бараж за Лигата на конференциите против третия или четвъртия.

Така в края на април червено-черните са от дребното тимове, които държат в джоба визи за Европа през два билета – шампионата и купата.

И всичко това без доста да блестят и без непотребни фанфари. И още повече без бюджета на днешния си противник в полуфинала за купата.

Станислав Генчев построи еднороден състав от състезатели с богата визитка по родните терени – Антонио Вутов, Станислав Костов, Мартин Райнов и няколко чужденци, които не са неприятни – Гай, Малембана, Диас и Франса. Към тях прибавяме и железничарското сърце Красимир Милошев и по този начин Локомотивът се озова на коловоза, предпоставящ изход към Европа.

Къде обаче ще спре, зависи от дуелите с ФК ЦСКА 1948 Сф в полуфиналите за купата. Тези мачове са златен късмет за червено-черните за реванш. Реванш за срамното 0:6 в „ Надежда “ точно на 3 март. Петно, което би трябвало да бъде изтрито, а това може да се случи само и единствено с елиминиране на противника и класиране за край. А там към този момент, каквото сабя покаже.

Железничарите са длъжни да се възползват и оптимално от проблемите при съперника. Въпреки че в Бистрица разполагат с три тима и много стабилен кадрови капацитет, и там има футболисти, чието неявяване може да се окаже основно. Играчи като Ивайло Чочев и Умарбаев са водещи фигури в отбора и неналичието им няма по какъв начин да не се отрази. Под въпрос е Карагарен. Твърдо навън е Джонатан Перейра, на който се вижда, че мъчно се намира заместител в лицето на Лясков, Марин, даже и сънародникът му Сидклей.

Двубоят през днешния ден и реваншът след две седмици са отличен късмет и за Станислав Генчев. Младият експерт има опцията да изплува от сянката на асистент в Лудогорец. Засега той се оправя добре в Локомотив, само че най-важните изпити занапред предстоят. Генчев може да се легитимира дефинитивно като обещаващ треньор в оставащите до края на акцията мачове. Показа преданост през зимата, като отхвърли офертата на Ботев Пловдив, а фактът, че името му се свърза за треньорския пост в Левски, приказва задоволително. Но Генчев има още много работа за извършване в „ Надежда ”. Добрият треньор личи точно в мачове като идните два полуфинала.

Стигане до край за купата или възможното продобиване на бараж за Лигата на конференциите в шампионата ще са апотеоз за Локомотив в най-новата му ист
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР