Двата милански гранда Милан и Интер тази вечер излизат на

...
Двата милански гранда Милан и Интер тази вечер излизат на
Коментари Харесай

Милан и Интер излизат за нов сблъсък за историята

Двата милански гранда Милан и Интер довечера излизат на „ Джузепе Меаца “ в едно особено Дерби каузи Мадонина, което е с начален час 22:00. Издание номер 236 в публични мачове на безконечния спор сред „ Дявола “ и „ Змията “ е първата част от конфликта сред двата именити клуба от полуфиналите на Шампионската лига.
 Прогнозирай изхода от миланския полуфинал в Шампионската лига в Carlsberg Прогнозирай изхода от миланския полуфинал в Шампионската лига в Carlsberg " Домът на почитателите "
Докато вълнуващата борба сред Реал Мадрид и Манчестър Сити е определяна от мнозина за „ край преди финала “, то срещата сред Милан и Интер е „ желан полуфинал “ както за последователите на двата отбора, по този начин и за огромна част от неутралните фенове на футбола. Двата гранда от Милано до момента на два пъти са пресичали пътищата си в ШЛ, като за въпросните мачове се приказва с носталгия и неспокойствие и до през днешния ден.

През сезон 2002/03 “росонерите ” се класират за финала на шампионата след две ремита 0:0 и 1:1 с “нерадзурите ”, като решаващо е попадението им в мача, в който бяха в ролята на посетители. Впоследствие те побеждават с трофея, като надделяват Ювентус при осъществяване на дузпи след нулево реми в постоянното време и продълженията. През сезон 2004/05 двата милански гранда още веднъж се срещат в шампионата, само че в четвъртфиналите. Тогава “Дявола ” побеждава с 2:0 в първия мач, а на реванша повежда с 1:0, само че в 73-тата минута вратарят на тима Дида е уцелен с хвърлена от противниковите тифози факла. След това почитателите не престават да хвърлят факли на терена и това принуждава основния рефер да приключи мача, с което е присъдена служебна загуба на “Змията ” с 0:3. На финала в Истанбул Милан се изправя против Ливърпул и макар че повежда с 3:0 до почивката, позволи да се стигне до тъждество 3:3, а при осъществяването на дузпи отстъпва на мърсисайдци.

Това е полуфинал номер 13 за Милан в Купата на европейските първенец или Шампионската лига. Успеваемостта на отбора в предходните му полуфинали е цели 10 класирания за финалната борба за трофея. Що се отнася за Интер, тимът е взел участие на край в цялата история на шампионата пет пъти след общо осем изиграни полуфинала. Това, което е общото сред двата клуба, е, че при последния за всеки от тях полуфинал в ШЛ, след това те съумяха да побеждават в шампионата. За „ Дявола “ това става през 2007 година, а за „ Змията “ – през 2010 година

През сегашния сезон двата отбора към този момент изиграха три дуела между тях. Милан завоюва в Серия " А " с 3:2 през есента, до момента в който през януари Интер първо завоюва Суперкупата на Италия с безапелационното 3:0, а по-късно още веднъж завоюва, само че единствено с 1:0 в шампионата. В исторически проект " нерадзурите " имат 87 победи във всички шампионати в Дербито на Милано, равенствата са 69, а триумфите за " росонерите " са 79. Моментната форма също е на страната на „ нерадзурите “, които могат да се похвалят с пет следващи победи във всички шампионати, в това число над Ювентус, Лацио и Рома. От друга страна, „ росонерите “ за последно претърпяха проваляне на 18 март от Удинезе, само че по-късно завоюваха четири от девет вероятни мача в другите надпревари. В елиминациите на ШЛ „ Дявола “ в профил Тотнъм и Наполи, до момента в който „ Змията “ се оправи с Порто и Бенфика.
 Пиоли: Леао ще се пробва до последно, може изобщо да не го извикам за мача Пиоли: Леао ще се пробва до последно, може изобщо да не го извикам за мача
Около съставите на двамата треньори има малко, само че значими подозрения. Голямата въпросителна пред треньора на Милан Стефано Пиоли, който през вчерашния ден означи тъкмо 6 години от уволнението си като треньор на градския противник, е обвързвана с травмата на звездата Рафаел Леао. Първият вид е въпреки всичко португалецът да започва като титуляр. Втората и по-възможна алтернатива, най-малко преди днешните прегледи на играча, е дясното крило Алексис Салемакерс да бъде изместен на левия фланг както беше в последния мач против Лацио. Очаква се Оливие Жиру да поведе офанзивата на отбора, Исмаел Бенасер да играе зад него като нападателен плеймейкър, а опитният Симон Кяер да оказва помощ на Фикайо Томори в центъра на защитата.
 Индзаги: Това е Дербито, би трябвало да играем с глава и сърце Индзаги: Това е Дербито, би трябвало да играем с глава и сърце
Колебанията пред наставника на Интер Симоне Индзаги също са свързани най-вече с нападението и по-точно кой да бъде сътрудник на голмайстора Лаутаро Мартинес. Смята се, че ветеранът Един Джеко ще бъде предпочетен пред навлизащия във форма Ромелу Лукаку. В средата на терена най-вероятно Хенрих Мхитарян ще стартира като титуляр за сметка на Марсело Брозович, а триото в отбрана ще остане същото от срещата с Рома: Матео Дармиан, Франческо Ачерби и Алесандро Бастони.

Реваншът е още веднъж на " Сан Сиро " на 16 май от 22:00 часа, а крайният победител в полуфинала ще се изправи против Реал Мадрид или Манчестър Сити на финала на Шампионската лига в Истанбул на 10 юни.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР