Двата лъва от зоопарка в Разград трябва да минат на

...
Двата лъва от зоопарка в Разград трябва да минат на
Коментари Харесай

Лъвовете в зоопарка на Разград минават на специална диета

Двата лъва от зоопарка в Разград би трябвало да минат на специфичен хранителен режим. Животните постоянно са ставали обект на публично внимание, а повода е изискванията при които живеят, предава БТВ.

Повод за диетата в този момент е още веднъж здравословното положение на Любо и Ева. Лъвът и лъвицата са с наднормено тегло.

„ Четири лапи “ следи обстановката в зоопарка в Разград от 2008 година насам. Организацията е дала доста препоръки на общината за третирането на животните, някои от които са приели, а други – не, сподели шефът на фондацията доктор Марина Иванова.

Зоопаркът в Благоевград стартира да приема гости от 25 май

„ Много благодаря на настоящето управление на общината, че ни предложения, с цел да спомагаме и да забележим каква е обстановката с лъва Любо, който всички в Разград знаят, че куца. Стъпка по стъпка ще работим, с цел да реализираме нужния резултат “, съобщи Иванова.

Първата стъпка е точно диетата и дейности за интензивност, тъй като е открито, че животните са с наднормено тегло. Не се знае какъв брой време ще продължи специфичният хранителен режим. Предстои на лъвовете да бъдат направени прегледи.

Общината е решила да сътвори „ персонален ъгъл “ посредством „ транспарант “ на двойката, с цел да може да се усамотява и да не бъде дразнена от посетителите. Когато има гости, транспарантът ще бъде вдиган, с цел да може да ги видят, а след това още веднъж се спуска, сподели зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР