Двата големи завода за автомобилни компоненти в Плевен и в

...
Двата големи завода за автомобилни компоненти в Плевен и в
Коментари Харесай

В Плевен се търсят работници за два големи завода за автомобилни компоненти

Двата огромни завода за автомобилни съставни елементи в Плевен и в село Баховица търсят служащи. Това заяви Здравко Дафинов - шеф Дирекция "Бюро по труда - Плевен ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че сега има оповестени работни места и в областта на строителството, образованието, керамичната и шивашката индустрия. Като цяло в регионалния център равнището на безработица е под междинното за страната, само че за региона нивото остава високо. Дафинов добави, че в Плевенската община към 6,4 на 100 от стопански дейното население търси работа, до момента в който систематизирано за района междинното равнище на безработица е съвсем 9 на 100.

По думите му това е най-ниската стойност на този индикатор от 13 март насам. През ноември в Плевен към 400 души са почнали работа, като 300 от тях са си намерили подобаваща претовареност посредством посредничеството на Бюрото. В района над 800 души са новонаети - на 600 от тях са съдействали да получат задължения за работа Бюрата по труда.

Дафинов предвижда през декември леко повишаване на безработицата във всички плевенски общини. Той добави, че не престават обработването на документи по разнообразни ограничения за подкрепяне на бизнеса, на останали без работа служащи и чиновници, както и на тези в неплатен отпуск, заради затваряне на търговски обекти. Точната равносметка за тази активност ще стане ясна при започване на януари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР