Двата големи синдиката КНСБ и Подкрепа се събират през януари

...
Двата големи синдиката КНСБ и Подкрепа се събират през януари
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Не сме доволни от увеличаването на минималната заплата

Двата огромни синдиката КНСБ и " Подкрепа " се събират през януари да решат дали ще има митинги
Не сме удовлетворени от това, че минималната работна заплата беше увеличена на 780 лева, само че го одобряваме като стъпка в вярната посока. Това съобщи в предаването " Тази заран " по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Тази стъпка е дребна, незадоволителна и закъсняла. Очакваме много по-сериозно нарастване, най-много поради инфлацията. Със сигурност заплатите порастват в доста браншове под нашия напън и диалозите с работодателите. Средните работни заплати се повишиха с 15%, само че и те към момента не са достигнали равнищата, които желаеме " изясни той.

Димитров уточни, че приходите на хората би трябвало да се покачват с към 20% на фона на инфлацията през последните 6-7 месеца. Той означи, че скокът при храните в дребната кошница към този момент е 50%.

Лидерът на КНСБ не утвърждава метода, по който се пресмята минималното трудово заплащане и упорства за втора стъпка в тази посока още през първото полугодие на 2023 година По негови думи минималната заплата би трябвало да бъде към 820-830 лева

Той чака, че ще има съществено напрежение в редица браншове още при започване на 2023 година Във ВИК, " Български пощи " и в търговията към този момент се готвят стачки, а двата огромни синдиката КНСБ и " Подкрепа " се събират през януари да решат дали ще провеждат митинги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР