Двата дрона са били свалени в Подмосковието, в района на

...
Двата дрона са били свалени в Подмосковието, в района на
Коментари Харесай

Русия обяви, че е свалила два дрона, насочили се към Москва

Двата дрона са били свалени в Подмосковието, в региона на летище " Домодедово ", оповестиха съветското министерство на защитата и кметът на Москва Сергей Собянин. Това е станало през миналата нощ, а новината бе обявена в ранните часове на деня. Този вид офанзиви зачестиха в последните седмици. Неотдавна бизнес здания пострадаха на два пъти при удар с дрон в главния бизнес център на съветската столица.

Удари с дронове, подхванати от Украйна, постоянно има и в други съветски области и в Крим. Безпилотни катери също нападнаха съветски кораби на няколко пъти в последните седмици.

В края на юли украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че войната идва на съветска територия, напомня Българска телеграфна агенция.

Същевременно в съветското село Горковски, в Белгородска област, която е граничеща с Украйна, паднаха снаряди и един човек беше погубен, а четирима бяха ранени, заяви регионалният шеф Вячеслав Гладков. Според него пет снаряда са се взривили в центъра на селото, покрай учебното заведение. Селото се намира на два километра от границата.

Експлозия в цех в Сергиев Посад, покрай Москва, пък лиши живота на един човек, а над 50 души бяха ранени, от които петима са в съществено положение, без този случай да наподобява обвързван с спора в Украйна, съгласно районните управляващи. Взривът е станал в завод за пиротехнически средства, нает от частна компания и намиращ се в рамките на заводския комплекс.

На фронта в Украйна и съветският, и украинският обстрел взеха жертви. От украинска страна при съветски удар по Никополски регион 18-годишен мъж бе погубен. В Херсонска област бе ранен един човек, оповестяват локалната администрация. В териториите под надзор на Москва трима души бяха убити и 11 ранени в украински обстрел по Донецк, показва Франс прес, като цитира локалните управляващи.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу пък произнесе тирада пред армейски фрагменти, в която приказва за умножаване на заканите за военната сигурност по съветските граници, споменавайки за индиректната война на западняците против Русия посредством Украйна. " Тези закани изискват един бърз и съответен отговор. Ние ще дискутираме нужните ограничения, с цел да ги обезвреждаме и да вземем подобаващите решения ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР