Двата автобуса с около 90 човека, които вчера тръгнаха от

...
Двата автобуса с около 90 човека, които вчера тръгнаха от
Коментари Харесай

Консулът ни в Одеса: На границата в Молдова има огромни опашки, автобусите ни са стояли 10 часа

Двата рейса с към 90 индивида, които през вчерашния ден потеглиха от Одеса, към този момент са в Румъния. Към България с нашите сънародници пътува и генералният консул в Одеса Светослав Иванов, осведомят от Българска национална телевизия.

" Българите в групата са 15%, другите са украински жители и етнически българи. Имаше и колона от 10 автомобила. Около 130 индивида тръгнахме. Преобладаващо са дами и деца ", сподели консулът.

" По най-бързия метод стигнахме в Молдова, там ни посрещна дипломат Евгени Стойчев. Минахме бързо границата. Оттам през цяла Молдова. Много тежко пътешестване. Бяхме ужасно преуморени, нощес към 22 ч. стигнахме до Румъния. Посрещнаха ни сътрудниците. Зад това прибиране стоят напъните на доста хора от Министерство на външните работи, по този начин и на сътрудниците от Молдова и Румъния ", акцентира Иванов.

И добави, че всички хотели са цялостни, само че те имали непокътнати в пет хотела по една стая.

" В България има основана организация. Хората ще бъдат превозени до Варна и оттова тези, които няма къде да останат, ще бъдат настанени в хотели ", добави генералният консул в Одеса.

" На границата в Молдова има големи опашки от хора. Тъжна картина. Нашите рейсове предния ден са стояли 10 ч. В Румъния също е цялостно с украински жители ", сподели Иванов.

И добави, че при потребност в Украйна остават двамата почетни консули -Сергей Желев в Запорожието и Виктор Нотевски в Лвов. Според Иванов, по-голяма част от нашите сънародници в Одеса са се евакуирали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР