Дванайсетокласник от Софийската духовна семинария Св. Иван Рилски бе брутално

...
Дванайсетокласник от Софийската духовна семинария Св. Иван Рилски бе брутално
Коментари Харесай

Брутален побой над ученик от Семинарията

Дванайсетокласник от Софийската духовна семинария " Св. Иван Рилски " бе брутално пребит в центъра на Ловеч. Момчето е удряно и ритано, главно в главата, с невъзмутима свирепост от шестима младежи - някои от които са остарели познайници на полицията, заяви " 24 часа ".

След саморазправата семинаристът Росен Нечов е вкаран в болница в мощен потрес, а за пострадванията му е освидетелстван от правосъден доктор. Заключението в здравното удостоверение е, че предните му два зъба са счупени, голям брой други са разтърсени, има и синини по цялото тяло.

По думите на момчето, то с нищо не е провокирало експанзията към себе си . Разказва, че си пристигнал от София и вечерта решили със сестра си да се разходят. Внася конкретизиране, че преди да продължи образованието си в Семинарията, имал съученичка, с която били в една компания. Понякога си пишели напълно елементарни другарски неща. Като схванала във въпросната вечер, че Росен си е в Ловеч, тя предложила да се видят в градската градина. Момчето и сестра му отишли на уговореното място, само че съученичката я нямало - вместо нея там били няколко девойки. Заедно тръгнали към новия храм " Св. св. Кирил и Методий ".

" Когато наближихме, бяхме заобиколени от 6 момчета - четирима от тях познавам. Един от тях ме попита какво съм писал на някогашната съученичка и аз започнах да му изяснявам ", споделя Росен. Посегнал към телефона си, с цел да покаже и в този миг заваляли юмруци по лицето му.

Ученикът бил повален на земята и всички се присъединили в ритането главно по главата му . Росен примрял, само че това не спряло побойниците, които траяли с ритниците.

Момчето не схваща с какво е предизвикало такова зверско отношение. Още по-болно му е, че това се случва пред храма, където е отслужил първата си литургия с отец Михаил.

Росен Начов е измежду положителните възпитаници в Семинарията и получава стипендия за триумф.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР