Дванайсетгодишно момиче вероятно е било продадено за принудителен брак за

...
Дванайсетгодишно момиче вероятно е било продадено за принудителен брак за
Коментари Харесай

12-годишно момиче е било продадено от родителите си за принудителен брак в Испания

Дванайсетгодишно момиче евентуално е било продадено за насилствен брак за сумата от 3000 евро (3250 долара) от родителите си в Испания, съобщи ДПА.

Майката и вторият татко на детето са задържани в средата на февруари в градчето Малагон, което се намира на към 150 км южно от Мадрид, заяви през днешния ден държавното Испанско радио и телевизия (РТВЕ), базирайки се на полицейските сили от Гражданската армия.

Момичето е намерено няколко дни по-късно в База, град в Андалусия, на към 200 км от вкъщи на родителите му. Тя е отведена на безвредно място, тъкмо преди насилственото подписване на брак със 17-годишно момче, твърди медията.

Майката на момичето отхвърли обвиняванията и съобщи, че щерка ѝ е желала " да отиде при приятеля си ".

Полицията удостовери пред ДПА за ареста на родителите.
Органите на реда са работили по сигнал, получен от съседка на родителите в Малагон, заяви РТВЕ.

" Малкото момиче беше най-хубавата другарка на моя наследник... Тя беше бита от майка си и един път ме помоли за помощ, като ми описа всичко ", споделя съседката в изявление за РТВЕ. Момичето се опасяваше от майка си и " постоянно плачеше и се тресеше ".

Съседката сподели, че е подавала сигнал за принуждение над момичето в полицията и преди. Тя е уведомила и Гражданската армия за изгубването му. " Полицията по-късно работи доста бързо ", сподели дамата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР