Дванайсет от областите в страната се намират в червена зона

...
Дванайсет от областите в страната се намират в червена зона
Коментари Харесай

12 области в страната пламнаха с COVID-19

Дванайсет от областите в страната се намират в " алена " зона по равнище на заболеваемост от COVID-19, демонстрират последните данни, оповестени от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Данните са към 29 август 2021 година и указват 14-дневната заболеваемост от коронавирусната зараза на 100 хиляди души население. В " алена " зона попадат областите, в които равнището на заболеваемост е от 250 до 500 на 100 хиляди души. Това са областите: Бургас, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Силистра, София град, Стара Загора, Търговище, Хасково и Ямбол.



Останалите 16 области са в " жълта " зона, с равнище на заболеваемост от 100 до 250 на 100 хиляди души население.

Най-висока заболеваемост от COVID-19 на 100 хиляди души към 29 август се регистрира в областите Бургас, Търговище, Велико Търново, Русе, Пловдив и Хасково, а най-ниска - в областите Кърджали, Кюстендил, Видин и Враца.

През миналата седмица - от 23 до 29 август, са регистрирани 10237 случая на COVID-19, което с 2288 случая повече по отношение на миналата седмица.

Потвърдените нови случаи през последната седмица съставляват 6.77% от всички проучвания. За миналата седмица те бяха 5.64%, сочат още данните на НЦЗПБ.

Според прогнозата на специалистите пикът на следващата ковид вълна се чака през октомври, само че всичко зависи от съблюдаване на Covid ограниченията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР