Дванайсет души са в неизвестност днес - ден след като

...
Дванайсет души са в неизвестност днес - ден след като
Коментари Харесай

12 души са в неизвестност след вчерашния взрив в завод край Москва

Дванайсет души са в неопределеност през днешния ден - ден откакто детонация в цех за оптическа електроника в съветския град Сергиев Посад, на 50 километра североизточно от столицата Москва, лиши живота на минимум един човек и рани повече от 60, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11415
В болница са настанени минимум 30 души, в това число шестима в интензивно поделение. Според проверяващите в нает от частна компания склад на територията за Загорския оптико-механически цех, където е станал гърмежът, е било съхранявано пиротехническо съоръжение. Фабриката създава оптическо съоръжение за индустриално и здравно приложение, както и за съветските сили за сигурност. 

Олга Вради от московския районен клон на Следствения комитет на Руската федерация сподели, че техническият шеф на " Пиро-Рос " - наелата склада частна компания, която е във банкрут - е арестуван по съмнение за нарушение на нормите за сигурност. Близо 38 жилищни блока наоколо до завода, както и две учебни заведения, състезателен комплекс и магазин, са понесли вреди, най-много изпочупени прозорци, сподели през вчерашния ден губернаторът на Московска област.

Службите за незабавна помощ отхвърлиха появилите си по-рано версии, че гърмежът може да е резултат от офанзива на украински дрон, каквито зачестиха през последните седмици против Москва и Московска област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР