Дванадесетокласникът на ППМГ ”Екзарх Антим І” ВидинИвайло Стоянов се класира

...
Дванадесетокласникът на ППМГ ”Екзарх Антим І” ВидинИвайло Стоянов се класира
Коментари Харесай

Видински математик пожъна пореден успех

Дванадесетокласникът на ППМГ ”Екзарх Антим І” ВидинИвайло Стоянов се класира за народен кръг на поредна олимпиада, този път по математическа филология, оповестяват от гимназията. Ученикът, с помощта на неговата учителка Роза Георгиева, се занимава интензивно с забавната дисциплинираност единствено от три години, колкото са към този момент следващите му класирания за националния кръг на тази олимпиадата.
Финалната конкуренция ще се организира на 27-29 април в Бургас. Олимпиадата по математическа филология съставлява ученическо съревнование по решение на самодостатъчни лингвистични задания, предполагащи познаване на съществени понятия от езикознанието и математиката в границите на учебната стратегия (български език, непознати езици, математика), свободноизбираема подготовка и извънкласна работа по филология, както и обща просвета.
През тази образователна година Ивайло Стоянов реализира отличен (5.75) на Националната олимпиада по биология и здравно обучение и потвърди, че е един от най-хубавите биолози в страната, показват от учебното заведение. Ученикът взе присъединяване и в Международния биомедицински конгрес в София. Ивайло е безспорен рекордьор по присъединяване на национални олимпиади. От седми клас геният няма пропуснато присъединяване на национална олимпиада. През 2016 година се класира на 4 олимпиади и реализира призови класирания по британски, биология и география. През 2015 година още веднъж показа област Видин на 3 национални олимпиади и приключи с призово класиране на две от тях, а по география и стопанска система остана на влиятелното четвърто място. Същата година Ивайло Стоянов бе част от националния тим на интернационалната олимпиада по география в Твер, Русия./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР