Дванадесетиятгост в подкаста на darik.bg Втрендае инфлуенсърът и дигитален номад

...
Дванадесетиятгост в подкаста на darik.bg Втрендае инфлуенсърът и дигитален номад
Коментари Харесай

Да зарежеш работата и дома, за да обикаляш света: Радина Минчева за начина на живота на младите?

Дванадесетиятгост в подкаста на darik.bg " Втренда " е инфлуенсърът и цифров бродяга Радина Минчева. Пред Тодор Пантилеев тя описа за ексцентричния си метод живот и изборите, които прави.

Радина Минчева споделя, че постоянно е имала искрата за пътуванята. " Завърших туризъм в Нов български университет. Още от 16-годишна работя в хотел, тъй че постоянно съм била ориентирана към тази сфера. Въпросът към този момент беше по кое време ще се отключи това да пътувам. Може би се случи преди 3-4 години, когато отидохме с най-хубавата ми другарка за 24 часа в Бергамо. Тогава си споделих, че е доста занимателно и желая отново. От тогава започнах да вървя отново и отново основно в Италия с най-различни хора. В един миг си споделих, че желая да опитвам и сама. Първото ми независимо пътешестване беше до Сицилия за един месец ", описа тя.

В обществените мрежи Радина е известна със препоръките си за бюджетни пътувания. " Ако не си подготвен с това да се откажеш от всички улеснения, които искаш, може би би трябвало да пътуваш за по-малко време. Ако си подготвен да се откажеш от удобството на 4-звезден хотел да вземем за пример, кардинално може да отседнеш в хостел за по-дълго време. И към този момент би трябвало да си зададеш въпросите до каква степен е значимо да ядем в ресторант всеки ден и от кои неща мога да се откажа. Единственото нещо, което желая да направя на обещано място е да го опозная по-добре. Нямам потребност от никакви капризи по време на пътуването. Това доста ме улеснява за всички неща, за които се изискват пари - екскурзии, скъпа храна, облекла. Мога просто да се разхождам из мястото и да заговарям с локалните. Винаги има какво да се прави гратис. Едно пътешестване може да излезе доста бюджетно, в случай че човек се откаже от някои улеснения за няколко дни ", увери инфуенсърката. Тя споделя, че се е къпала със студена вода, спала е на дървени кревати и даже на плажа. По думите ѝтова го възприема като част от приключението. Според нея, когато пътуваме, най-вече пари харчим за храна, като предлага да ядем в дребни локални заведения, които са надалеч от туристическите зони. А на второ място по разноски са хотелите.

За Радина е най-удобно да пътува единствено с една раница. " В нея имам 5-6 облекла. Много ми е значимо да си взема хартиени книги, за което хората мислят, че съм ненормална. Не взимам медикаменти, тъй като не виждамсмисъл - на всички места ги има. Кърпа в никакъв случай не съм си взимала, това също е неуместно. Навсякъде се оферират, даже и да няма, можеш да си купиш някоя евтина. Аз постоянно нося свещи с мен, тъй като като ги запаля, се усещам като у дома. Също и етерични маса от лавандула и други билки ", изясни тя.

Нейната работа е да пътува. " Напуснах работата, която имах преди, с цел да пътувам. Направих го като метод на живот. Успях да съчетая това, което най-вече обичам, с това да изкарвам пари ", сподели Радина.

Тя открои наклонността, че младежите от ден на ден не желаят скучна работа на бюро. " Хората не са направени да стоят в офиси по 10 часа на един стол. Да не можем да станем от него и да ни боли кръста на 20 години. Да нямаме контакти, същински взаимоотношения с хората, да стоим и да гледаме компютъра по през целия ден - това не е нещо, за което ние сме основани. Нормално е хората да си кажат - за какво да не го трансформира това. Откакто има обществени мрежи нищо не ти пречи да промениш метода ти на живот. Много хора го направиха и ще продължат да го вършат ", акцентира цифровият бродяга.

Според нея в днешно време младежите имат друго виждане за метода им на живот. " В момента, в който завърших с образованието си, имах апартамент, работа. Трябваше единствено да срещна някого и да си създадем дете. Тогава си споделих, че това не ме прави щастлива. Това, което ми го продаваха цялостен живот, не беше това, което желая ", изясни тя.

Докато пътува са ѝлипсвали фамилията и приятелите, само че в никакъв случай не и България. Според нея не е ужасно да пътуваш самичък. " Мен в България ме е повече боязън, в сравнение с там. Това и до момента е реалност. Не е имало обстановка, в която аз да се прибирам късно вечер и да ме е боязън. Единственото нещо е, че би трябвало да следваш интуицията си. Жените доста добре знаят къде е безвредно ", сподели тя.

Радина е доста подложена на критика в обществените мрежи и измежду мненията се срещат и такива,че различен човекплаща екскурзиите ѝ и тя не изкарва парите си посредством цифровото номадство. " Ако бях със спонсор щях ли да дремя в хостели? Няма логичност. Даже не съм отговаряла на такива неща, тъй като просто няма смисъл това, което се споделя. От ден едно се устоявам сама. Имало е моменти, в които съм гладувала или съм нямала къде да дремя. Много хора имат вяра, че това е неистина ", показа цифровият бродяга Радина Минчева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР