Дванадесет украинци, включително три деца, бяха ранени в събота, след

...
Дванадесет украинци, включително три деца, бяха ранени в събота, след
Коментари Харесай

12 са тежко ранени при руски удари до ядрена централа

Дванадесет украинци, в това число три деца, бяха ранени в събота, откакто съветските сили нападнаха жилищен блок и няколко къщи в град Вознесенск, покрай основна нуклеарна централа, споделиха прокурори.

" По предварителна информация 12 души, в това число три деца, са ранени. Две деца са в тежко положение ", оповестиха от прокуратурата в Telegram. Регионалният губернатор Виталий Ким сподели по-рано в Telegram, че девет души са ранени, в това число четири деца на възраст сред 3 и 17 години, и „ всички са в тежко положение “.

Вознесенск се намира на към 20 километра от Южно-украинската нуклеарна централа, известна още като Пивденоукраинск, ситуирана също на 70 километра от Николаев, столица на едноименната област.

Руският удар в 30-километровата зона към централата „ е следващият безсрамен акт на нуклеарен тероризъм от страна на Русия “, написа украинският нуклеарен оператор „ Енергоатом” в Telegram. „ Не може да се изключи, че тази ракета е била изстреляна по посока на електроцентралата, която съветските военни към този момент се пробваха да завладяват при започване на март.

Обстрелите удариха жилищна постройка и няколко жилища в 30-хилядния град”, оповестиха службите за незабавна помощ във Facebook, показвайки мощно развалена постройка. От началото на войната районът страда от постоянни удари.

" Вознесенск. Терористичната страна, наречена Русия, удари жилищна постройка ", сподели шефът на президентската администрация Андрий Ермак в Telegram.

Междувременно украинската войска заяви, че е свалила четири високоточни морски крилати ракети " Калибър ", изстреляни от Черно море. Иван Федоров, кметът в заточение на Мелитопол, град в Херсонска област, който е окупиран от Русия, сподели, че украинската войска е бомбардирала съветска военна база в града.

Междувременно украинската войска заяви за съветски офанзиви в източния регион на Донецк, който е отчасти следен от локални прорурски сили.

Заб. Снимката е илюстративна
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР