Дванадесет участници в организирана престъпна група за трафик на хора

...
Дванадесет участници в организирана престъпна група за трафик на хора
Коментари Харесай

Задържаха 12 българи, организирали трафик на хора с цел просия в Швеция

Дванадесет участници в проведена незаконна група за трафик на хора от България в Кралство Швеция за милостиня са арестувани с европейски заповеди за арест на 5 ноември 2017 година Трима от тях са арестувани в гр. Кнежа, а други 9 – в Швеция при взаимна интервенция на ГДБОП, Специализирана прокуратура, шведската Национална полиция и прокуратура, под надзора и със съдействието на Евроджъст и Европол. Това оповестиха от пресслужбата на Специализираната прокуратура.

Задържаните в България следва да бъдат екстрадирани в скандинавската страна, където ще се гледа делото против дванайсетте участници.

Събраните доказателства сочат, че групата е работила най-малко от януари 2017 година Задържаните в Кнежа са набирали искащи от ромски генезис в града да „ работят “ в скандинавската страна. На шведска земя те били настанявани от тамошните участници в бараки, ситуирани в гора и без каквито и да било хигиенични условия.

По-голямата част от парите, които просещите събирали, били изпращани в България. Техни получатели били родственици на арестуваните общо 12 участници в групата. При интервенцията по задържането са открити и конфискувани пет първокласни автомобила (сред които Мерцедес ML, BMW, Ауди Q7), за които има данни, че са купени с средства от незаконната активност. От претърсените осем първокласни къщи са конфискувани златни украшения, добити по същия метод, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, бележници със мемоари, документи за парични преводи, суми в левове и шведски крони, самолетни билети, наркотични субстанции и други доказателства.  171205_bop_kneja_sw_01_pifnnmw-jpg-720x420_q85_box-8022911533_crop_detail

Автомобилите и накитите ще бъдат изпратени в Швеция като материални доказателства по делото. На част от арестуваните там са повдигнати обвинявания и за пране на пари.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР