Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско ще се обучават

...
Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско ще се обучават
Коментари Харесай

12 паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради COVID-19

Дванадесет паралелки от пет учебни заведения в Благоевградско ще се образоват отдалечено поради случаи на Ковид-19, сподели за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство на образованието Ивайло Златанов.

До момента общият брой на учениците, които минават на отдалечена форма на образование е триста.

От началото на образователната година петима учители са дали позитивни проби за Ковид-19. Паралелките, в които са преподавали, са сложени под карантина, уточни Ивайло Златанов. В някои от учебните заведения прекосяването към онлайн образование се е наложило поради инфектирани с ковид възпитаници.

Най-много паралелки, които ще учат неприсъствено, има в Професионална гимназия по архитектура, геодезия и строителство - осем.

Две учителки от гимназията са дали позитивни проби за ковид, а класовете, в които са преподавали са сложени под карантина, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на учебното заведение Марияна Митова.

До момента открити случаи на ковид в образователни заведения има в Благоевград, Кресна, Разлог и Симитли заключи за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Калоян Калоянов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР