Дванадесет от най-големите испански производители на продукти и технологии, свързани

...
Дванадесет от най-големите испански производители на продукти и технологии, свързани
Коментари Харесай

Водещи испански фирми от отбранителната индустрия търсят сътрудничество с България

Дванадесет от най-големите испански производители на артикули и технологии, свързани с защитата, взеха присъединяване в българо-испански бизнес конгрес, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

Събитието било намерено от заместник-министъра на стопанската система Лилия Иванова. В него са взели присъединяване и националните шефове по въоръженията на България и Кралство Испания ген. Красимир Кънев и адмирал Гонзалес Гомес, както и представители на над 25 български компании.

По думите на зам.-министър Иванова Европейската стратегия за индустриално развиване в региона на защитата бележи нов стадий в уговорките на Европейски Съюз във връзка с отбранителната промишленост на държавите-членки.

,,Програмата има за цел да сътвори една по-конкурентоспособна, интегрирана и новаторска отбранително-технологична и индустриална база, която да подсигурява освен по-високо равнище на самостоятелност на Европейски Съюз, само че и сигурността на европейските жители. А не на последно място, ще способства за стопански напредък и претовареност в целия ЕС'', подчертала тя.

Икономическият зам.-министър е изтъкнала още, че секторът на защитата е един от най-важните браншове за стопанската система на всяка една страна. Тя е изразила удовлетворение от устойчивия растеж на приходите от артикули и услуги в тази област. И допълнила, че софтуерният потенциал на нашите обичайни производители на отбранителна продукция е добре прочут, само че секторът е невъобразим без осведомителните и информационните технологии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР