Дванадесет милиона ученици във Франция се върнаха в класните стаи

...
Дванадесет милиона ученици във Франция се върнаха в класните стаи
Коментари Харесай

Френските училища отново отвориха врати с церемонии в памет на учителя Самюел Пати

Дванадесет милиона възпитаници във Франция се върнаха в класните стаи през днешния ден, за пръв път откакто ислямски ектремист обезглави учителя Самюел Пати, който посочил карикатури на пророка Мохамед в час за свободата на изложение, съобщи Асошиейтед прес.

В 11 ч. през днешния ден в учебните заведения беше непокътната минута безмълвие в памет на Пати, а преподавателите подсетиха на учениците за техните права и отговорности в " свободна народна власт ".

Във Франция е въведена най-висока степен на отбрана след траялите набези след убийството на Пати, в това число в черква в Ница и против духовник в Лион, а хиляди бойци бяха ситуирани да пазят места за молитва и учебни заведения.

Френският министър председател Жан Кастекс и министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер отдадоха респект дружно с преподавателите от учебното заведение " Льо боа д`Олн ", където беше преподавател Пати. Вратите на гимназията в Конфлан Сент Онорин остават затворени за възпитаници до на следващия ден, съобщи Ройтерс.

Макрон назова Пати " спокоен воин ", посветил се на идеята да приобщи учениците си към главните френски полезности за независимост на убежденията и на изложение. Пати стана " лицето на републиката, на нашето предпочитание да пречупим волята на терористите и да живеем в общественост на свободни жители в нашата страна ", сподели президентът на 21 октомври по време на излъчена по малкия екран гала в Сорбоната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР