Дванадесет години след трагедията, при която рухнала сграда уби две

...
Дванадесет години след трагедията, при която рухнала сграда уби две
Коментари Харесай

12 години се точи делото за сградата убиец на ул. Алабин

Дванадесет години след нещастието, при която рухнала постройка умъртви две девойки на столичната улица " Алабин " , през днешния ден в 10 и 30 часа Софйиски градски съд - Софийски градски съд заседава и преглежда делото .

Припомняме, двете приятелки - Деница Ченишева и Петрина Христова, минаваха с автомобила си около постройката на улица " Алабин ", когато тя се срутва върху тях. Момичетата починаха на място , притиснати от отломките на постройката , която се ремонтираше сега.

 Прокурори мотали делото за сградата-убиец на „ Алабин”?
Прокурори мотали делото за сградата-убиец на „ Алабин ”?

10 години след нещастието делото не можа да стартира всъщност

Четирима виновни за гибелта са пред съда - притежателят на постройката Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който е трябвало да управлява ремонта на постройката, Николай Симеонов - шеф на " АЗ - архитектура и осъществяване " и Манчо Антонов, притежател на компанията за поправки.

Припомняме, на 20 септември 2006 година в началото бе обявено и за още една затрупана жена . П ланински спасители и подготвени кучета работиха на мястото на случая.

 На 10-тата година потегли делото за постройката палач на
На 10-тата година потегли делото за постройката палач на " Алабин "

Рухването й умъртви две девойки - Деница Ченишева и Петрина Христова

Сградата на " Алабин " е била продадена на обвинените през 2004 година. Преди това за нея са водени правосъдни борби от притежателите, които са израелска фамилия.

Реституираната постройка е била употребена за потребностите на " Център за нови артикули и мода " или по-популярното тогава ЦНСМ. Там са се помещавали представителните магазини на ЦНСМ.

 Сградата палач на „ Алабин” била в окаяно положение
Сградата палач на „ Алабин ” била в окаяно положение

Разказват очевидци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР