Дванадесет души са ранени на летище Абха в Саудитска Арабия

...
Дванадесет души са ранени на летище Абха в Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Дванадесет ранени на саудитско летище от осколки от свален дрон на хусите

Дванадесет души са ранени на летище Абха в Саудитска Арабия от осколките от зареден с експлозиви дрон на йеменските бунтовници хуси, който беше прехванат от противовъздушната защита, оповестиха от ръководената от Рияд коалиция, която се бори против проиранската формация в Йемен, съобщи Ройтерс.

В изказване, публикувано от телевизия Ал Арабия, обединението по-късно предизвести хората в следената от хусите столица Сана да заобикалят цивилни места, употребявани за военни цели през идващите 72, до момента в който те нанасят удари по местата за изстрелване на дронове.

Говорителят на хусите Яхия Сареа съобщи, че групата е поразила военна цел на летище Абха с дрон "Касеф 2 ".

Въздушното придвижване на гражданското летище в Абха беше възобновено след общоприетите процедури за сигурност след свалянето на дрона, оповестиха саудитските медии.

Осколките от сваления дрон паднаха върху летището и някои стъклени фасади са били развалени.

Леки пострадвания са получили двама саудитски жители и жители на Бангладеш, Непал, Индия, Филипините и Шри Ланка.

Хусите постоянно правят набези против летище Абха, което се намира наоколо до йеменската граница в южната част на Саудитска Арабия, и в други елементи на страната с безпилотни самолети и ракети, само че множеството офанзиви биват прехващани.

Саудитска Арабия води война в Йемен от 2015 година насам, като се бори против подкрепяните от Иран хуси, които превзеха столицата и смъкнаха от власт интернационално приетото държавно управление. Във войната са починали десетки хиляди хора, както бойци, по този начин и цивилни, и тя породи най-тежката филантропична рецесия в света, както я дефинира Организация на обединените нации.

Тази седмица благотворителната организация Оксфам осведоми, че единствено вследствие на едногодишната борба за стратегическия йеменски град Мариб към 100 000 души са били разселени, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР