Дванадесет български компании, които са собственици и оператори на ветроенергийни

...
Дванадесет български компании, които са собственици и оператори на ветроенергийни
Коментари Харесай

Ветроенергийните паркове в защитена зона „Калиакра“ с обща система за ранно предупреждение за защита на птиците


Дванадесет български компании, които са притежатели и оператори на ветроенергийни паркове, ситуирани в предпазена зона „ Калиакра “, до град Каварна, сплотиха напъните си в основаването на единна система за ранно предизвестие за отбрана на птиците. Целта на Системата за ранно предизвестие е запазване на дивите птици, включени в Приложение I на Директива 2009/147/ЕО на ЕП и на Съвета на Европа по отношение на опазването на дивите птици, които са предмет на отбрана според заповедта за оповестяване на предпазената зона, оповестиха от ЕЙ И Европейски Съюз България.

Интегрираната система минимизира риска от конфликт на птици с въртящите се елементи на вятърните генератори, посредством прекъсване на единични, групи турбини или цели вятърни централи, както и извършва мониторингова стратегия през рисковите интервали за типовете с консервационна значителност.

За да се подсигурява самостоятелност и обективност на предприеманите ограничения, фирмите, обединени в основаването на Интегрираната система за отбрана на птиците, разпоредиха дейностите на профилирана орнитологична консултантска компания, която разполага с нужните професионални експертизи за осъществяване на ефикасни действия по наблюдаване и отбрана на птиците и има дълготраен опит в тази област.

Системата сплотява информация от няколко радарни системи и ползва общ мониторинг на цялата предпазена зона. Специалисти-орнитолози, в допълнение към радарните данни, всекидневно следят птиците в региона, правят оценка евентуалните опасности и при нужда издават заповеди за прекъсване на турбини.

Системата за ранно предизвестие към този момент разполага със личен уеб-сайт (www.kaliakrabirdmonitoring.eu), на който се разгласяват седмични и месечни бюлетини и сезонни отчети за активността ѝ. В тази особено основана папка може да бъде открита информация за следени в предпазената зона типове птици, техния брой, както и датата и продължителността на всяко прекъсване на турбините.

ЕЙ И Европейски Съюз е най-големият вложител в българския енергиен бранш за последните 28 години с директни инвестиции, надхвърлящи 1.6 милиарда евро. ЕЙ И Европейски Съюз България е притежател на най-големия ветроенергиен парк в страната – „ Свети Никола” край Каварна. Компанията също по този начин има и ръководи една от най-новите и съвременни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово” и оборудване за депониране на боклуци, построено съгласно последните софтуерни трендове. Центърът за споделени услуги в София обезпечава услуги в областта на финансите, снабдяването и доставките, осведомителните технологии, човешките запаси и връзките за бизнеса на ЕЙ И Европейски Съюз в района на Евразия. ЕЙ И Европейски Съюз България е шеф на повече от 500 висококвалифицирани хора в България.

Корпорацията ЕЙ И Европейски Съюз (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 200. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 15 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. Приходите ни през 2017 година са на стойност 11 милиарда $, като притежаваме и управляваме активи за общо 33 милиарда $.

Ние сме отдадени на това да подобряваме живота на нашите консуматори посредством потребление на енергийни решения, които обгръщат необятна гама от технологии и типове горива в това число въглища, дизел, газ, нефт, кокс и възобновими енергийни източници. Нашият екип споделя пристрастеността да оказва помощ в посрещането на актуалните и възходящи международни енергийни потребности, до момента в който обезпечава на общността и страната, в която работи, опцията за стопански напредък, с помощта на съществуването на надеждни и налични източници на сила.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР