Двамата заложници на Хамас от български произход са само с

...
Двамата заложници на Хамас от български произход са само с
Коментари Харесай

Денков за заложниците: Бабите и дядовците им са живели в България

Двамата заложници на " Хамас " от български генезис са единствено с израелско поданство, стана ясно от изявление на премиера Николай Денков през днешния ден. 

" Те са с български генезис, техните баби и дядовци са живели в България, а по-късно са отпътували за Израел. "

Той означи, че спомагаме оптимално на израелските управляващи, така че те да могат да договарят и да търсят благоприятни условия за положително развиване.

" Всичко, което трябваше и можеше да бъде направено, към този момент е направено ", добави Денков.

Това обаче значи, че с цел да имаме юридически интерес към тях, би трябвало да ги създадем български жители по ускорена процедура. Такава е допустима и минава през президентската институция. Не е ясно дали държавното управление ще употребява подобен метод, или към този момент оставя всичко в ръцете на Израел.

Денков разяснява и продължаващия казус с настояването му да бъде освободен шефът на ДАНС Пламен Тончев. Вчера президентът Радев, който би трябвало да издаде нужния декрет, разгласи, че министър председателят имал за претекст единствено обстоятелството, че не се доверява на Тончев. Денков акцентира, че е показал и други, по-сериозни аргументи за отстраняването.

" Изпратил съм стимулирано писмо до президента, което би трябвало към този момент да е качено на уеб страницата на Министерския съвет. В него има ясно показани законови претекстове, за какво има проблем с ръководителя на ДАНС. Колкото по-бързо бъде решен този проблем – толкоз по-добре.

Това, което мога да направя, е да съблюдавам закона. В същото време е ясно, че отговорността за националната сигурност е в държавното управление и персонално при мен. Затова се надявам президентът да разбере, че позицията му е незащитима сега. ”
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР