Двамата водещи доставчици на неон в Украйна, които произвеждат около

...
Двамата водещи доставчици на неон в Украйна, които произвеждат около
Коментари Харесай

Украйна спира половината от световното производство на неон за чипове


Двамата водещи снабдители на неон в Украйна, които създават към половината от международните доставки на основната съставна част за производството на чипове- неон, стопираха интервенциите си. Има действителна опасност цените на полупроводници са се покачат и рецесията с дефицит на чипове да се ускори, предава „ Ройтерс “.

Между 45 и 54 % от международния полупроводников неон, необходим за лазерите, употребявани за производството на чипове, идва от две украински компании, „ Ингас “ и „ Криоин “. Световното ползване на неон за чипове е достигнало 540 метрични тона предходната година, съгласно оценката на " Тексет “.

И двете компании са прекратили активността си, съгласно представители на компанията, защото съветските войски са ескалирали офанзиви против градове в Украйна, убивайки цивилни и унищожавайки основна инфраструктура.

Спирането хвърля мъгла върху международното произвеждане на чипове, които към този момент са в дефицит, откакто пандемията усили търсенето на мобилни телефони, преносими компютри и коли, принуждавайки някои компании да понижат производството.

Преди нашествието „ Ингаз “ е произвеждал от 15 000 до 20 000 кубически метра неон на месец за клиенти в Тайван, Корея, Китай, Съединени американски щати и Германия, като към 75% са отивали за производството на чипове, споделя Николай Авджи, основен търговски шеф на компанията пред Ройтерс.

" Криоин “, който е произвеждал почти 10 000 до 15 000 кубични метра неон месечно и е ситуиран в Одеса, е спрял работа на 24 февруари, когато започнаха офанзивите, с цел да обезпечи сигурността на чиновниците си. Това съобщи директорката за бизнес развиването на компанията Лариса Бондаренко, представена от Българска телеграфна агенция.

Според нея " Криоин “ няма да може да извърши поръчките за 13 000 кубични метра неон през март, в случай че войната не спре.

Компанията може да издържи още най-малко три месеца, в случай че заводът не възобнови работа, само че, в случай че оборудването бъде развалено, това ще засегне съществено финансите на компанията и ще затрудни бързото обновяване на интервенциите в завода, предизвести Бондаренко.

Украинският неон е второстепенен артикул от съветското произвеждане на стомана.

При анексирането на Кримския полуостров от Русия през 2014 година цените на неона са скочили с 600 на 100, съгласно Комисията за интернационална търговия на Съединени американски щати.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР