Двамата вицепремиери Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов ще участва в

...
Двамата вицепремиери Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов ще участва в
Коментари Харесай

Захариева и Каракачанов ще участват в заседанието на Съвет „Външни работи”


Двамата вицепремиери Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов ще взе участие в съвещанието на Съвета „ Външна политика ”, което ще се организира на 13 ноември в белгийската столица Брюксел.

Съветът ще бъде предшестван от публична гала по сключване на Нотификация по непрекъснатото структурирано съдействие на Европейски Съюз в региона на защитата. Министрите ще обсъдят връзките Европейски Съюз – Африка, в подтекста на идната 5-ата среща на върха ЕС-Африкански съюз, която ще се организира на 29-30 ноември в Абиджан, Кот д’Ивоар. Ще бъде изработен обзор на Стратегическата връзка на Европейски Съюз.

На взаимен работен обяд външните министри и министрите на защитата на страните членки ще обсъдят осъществяването на Глобалната тактика на Европейски Съюз в региона на сигурността и защитата. В дневния ред е включено и съвещание с присъединяване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, на което ще бъде разисквано съдействието сред Европейски Съюз и НАТО. В края на работния ден ще се организира съвещание на Направляващия ръб на Европейската организация по защита, с присъединяване на министрите на защитата на страните-членки на Европейски Съюз.

В състава на българската делегация са включени заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, шефът на дирекция „ Отбранителна политика “ Росица Димитрова и специалисти от Министерството на защитата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР