Двамата украински граждани - Марян Ризак и Руслан Вовчук, обвинени,

...
Двамата украински граждани - Марян Ризак и Руслан Вовчук, обвинени,
Коментари Харесай

Двамата украинци, обвинени в трафик на мигранти у нас, остават в ареста


Двамата украински жители - Марян Ризак и Руслан Вовчук, упрекнати, че са подкрепили мигранти от Сирия и Ирак да преминат нелегално през България, oстават с най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", реши Окръжният съд в Стара Загора по време на извършено през днешния ден съвещание по обжалване на решението на Районния съд в града.

20-годишните обвинени бяха хванати на 25 ноември в старозагорското село Ракитница. Около 11:00 часа в петъчния ден на 205-и километър на автомагистрала " Тракия ", след получен сигнал, полицейски патрул стартира да преследва товарен автомобил " Фолксваген " с полска регистрация, който не спрял на стоп палка и светлинен сигнал. Микробусът минал тук-там с над 140 км/час през село Плодовитово, Чирпан, и се насочил към село Ракитница. На изхода на селото е навлязъл в зелена повърхност и е спрял. Водачът и пасажерът почнали да бягат и след към два километра гонене са арестувани.

Те са привлечени като обвинени по тази причина, че в съучастничество между тях, за да набират за себе си имотна полза, незаконно са подпомагали чужденци - 22 жители на Сирия, от които 16 пълнолетни и шест малолетни, както и един пълновръстен иракски жител, да минават в страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България.

До момента са извършени редица дейности по следствието - оглед на местопрестъпление и моторното транспортно средство, което е конфискувано като материално доказателство по делото. Всички сирийски и иракски жители са разпитани като очевидци, а седем от тях - и пред арбитър, събрани са писмени доказателства и други

Украинските жители са влезнали в страната в 2:28 часа на 21 ноември тази година, след което са обитавали няколко дни в София. От прокуратурата разполагат с данни, че този микробус през последните няколко месеца е влизал и излизал от страната през границите със Сърбия и Румъния няколко пъти.

Престъплението е квалифицирано по член 281 алинея 2 т. 1 и т. 5 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, предусещащ отнемане от независимост в размер на от една до шест години, както и санкция в размер на от пет хиляди до 20 хиляди лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР