Двамата старши полицаи Димитър Димитров и Севдалин Илиев от ОДМВР-Шумен,

...
Двамата старши полицаи Димитър Димитров и Севдалин Илиев от ОДМВР-Шумен,
Коментари Харесай

Полицаи срещу сатъра: Добре e, че случи на тренирани като нас

Двамата старши служители на реда Димитър Димитров и Севдалин Илиев от ОДМВР-Шумен, които се изправиха против психоболен с нож и сатър в четвъртък следобяд, застанаха и пред медиите два часа след ужасния случай. „Уплаха постоянно има, само че самообладанието, което би трябвало да запазим беше на равнище. Добре е, че се случи на тренирани като нас, в сравнение с елементарни жители. Ние имаме всекидневно допир с такива проблеми“, безапелационни бяха двамата униформени. И двамата обявиха, че сходни случки не могат да ги разубедят да упражняват специалността, а в противен случай ги предизвикват, тъй като виждат, че са си свършили работата. Мъжът, когато забелязали размахвал нож и крещял, „Ще изтребвам всички, ще заколвам наред!“.

Това ги предиздвикало да спрат автомобила. Замахнал със сатъра и първо счупил страничното стъкло на патрулката, почнал да боде с ножа през прозореца униформените. Те го избутали на метър и половина с вратата и тогава той хвърлил сатър по тях, а оръжието влетяло в автомобила. По това време на оживения шуменски бул. било цялостно с пешеходци, хора излизали от магазините. „По всевъзможен метод се опитахме да обърнем вниманието към нас, да не пострадат пешеходци. Казвахме на хората да се оттеглен. Важното е, че всичко завърши благополучно“, споделят служителите на реда.

Димитър, който е получил контузии и е шит от докторите, е с 13 година стаж. Колегата му Севдалин е с 6 година и за тях работната седмицата продължава.

Нападателят им е съветван с психиатър и по-късно е настанен в психоболницата в с.Царев брод. Преди време същият мъж е нападнал правосъдната защита в постройката на съда в Шумен, напомнят осведомени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР