Двамата са взели личните данни на жертвите, под претекст че

...
Двамата са взели личните данни на жертвите, под претекст че
Коментари Харесай

Двойка от Стара Загора завлече с 90 000 лева свои приятели

Двамата са взели персоналните данни на жертвите, под предлог че ще им вършат шеговити колажи

Компютърна машинация на стойност 90 000 лв. е разкрита при взаимна интервенция на Районна прокуратура и Икономическа полиция. Измама е осъществена посредством корист с персонални данни, а в нея са забъркани двама пловдивчани - мъж и жена, които живеели дружно. Мъжът е арестуван в ареста, а дамата е под домакински арест, защото има малко дете на година, осведоми.

Обвиняемите лъжели свои близки другари, че ще им вършат колажи и карикатури. С този претекст те правели фотоси на лицата и персоналните им карти. След това обаче двамата кандидатствали за заеми. Изтеглили са заеми в разнообразни размери за общо към 90 000 лв.. 

Измамниците са кандидатствали чрез персоналните данни на хората за кредите, а по-късно са прехвърляли парите в своите сметки. Голяма част от получената сума е била проиграна на онлайн залози.

Още на 6 октомври са осъществени огромна част от дейностите по следствието. Задържаните лица са разпитани, иззет е автомобил БМВ настойност 10 хиляди лв.. Иззети са телефони, флашки с информация и разнообразни документи.

Работата по делото продължава. Предстои покачване на обвинявания.

Прокуратурата излезе и с зов към жителите. Това е в резултат на подозрение на  наблюдаващият прокурор, че има още пострадали. 

" Ако някой е известен от някоя банка, че дължи заем да алармира Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Ако жителите се обръщат на време към институциите закононарушението, може да бъде разкрито навреме и лицата да бъдат хванати и предадени на съд ", съобщи представителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР