Двамата са отстранени от длъжност, докато тече назначената в МВР

...
Двамата са отстранени от длъжност, докато тече назначената в МВР
Коментари Харесай

С две каси луканка във вид на подкуп са задържани снощи двама полицаи от Пето РУ-Пловдив. Техните малки имена са Георги и Грую

Двамата са отстранени от служба, до момента в който тече назначената в Министерство на вътрешните работи инспекция. С две каси луканка във тип на рушвет са арестувани нощес двама служители на реда от Пето РУ-Пловдив. Техните дребни имена са Георги и Грую.

От прокуратурата потвърдиха пред „ 24 часа “ за ареста на двамата униформени, само че отхвърлиха да уточнят размера на подкупа с думите, че е комичен.

Репортерско изследване откри, че Грую и Георги са получили две каси луканка за празниците. Те били обект на следствие от „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи за това, че се занимавали с продажба на горива, като въртели бизнес с тираджии. Докато ги послушвали, засекли и ангажимента за подкупа. Така били хванати с луканки в миг на приемането им. Според техни сътрудници, в случай че се пресметна цената им, става дума за не повече от 200-300 лв.. „ Наистина е смешно “, разясняват униформени.

От полицията в Пловдив потвърдиха за случая, а шефът Георги Чергов е назначил инспекция. Докато тя завърши, двамата са отстранени от служба.

От прокуратурата не прецизират дали ще ги задържат за 72 часа. Това не е първи случай на сходен подкуп в Пловдивско. През 2019 година с рушвет под формата на луканка бяха арестувани трима инспектори от ДАИ. В края на октомври т.г. Върховният касационен съд постанови ефикасни присъди за Станко Милушев, Паун Тенев и Димитър Янакиев надлежно по 3 и 2 години. Наказанията към този момент се извършват.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР