Двамата са обсъдили идеята за организиране на среща в България

...
Двамата са обсъдили идеята за организиране на среща в България
Коментари Харесай

Борисов и Ердоган обсъдиха по телефона срещата ЕС-Турция

Двамата са разискали концепцията за образуване на среща в България сред водачите на европейските институции и на Турция, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов е показал, че такава среща може да способства нормализирането на разговора сред Европейски Съюз и Турция, което е от съвместен интерес.

Президентът Ердоган е поздравил министър-председателя с формалния старт на Българското председателство на Съвета и му е поискал то да е сполучливо както за Съюза, по този начин и за страните от района.
Подготовката на срещата беше разисквана и през вчерашния ден в София сред премиера Бойко Борисов и посланика на Турция Хасан Улусой.

При визитата на канцлера на Германия Ангела Меркел в София бе изяснено, че турският президент Реджеп Ердоган ще бъде признат във Варна от премиера Бойко Борисов и ръководителите на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския съвет Доналд Туск. Европейска комисия също удостовери, че среща сред Европейския съюз и Турция ще се състои.

"Не одобрявам българският министър председател и немски канцлер да оповестяват покана към непознат държавен глава (Реджеп Ердоган - б.р.) а българският президент да го научава от медиите “. Това не считам за засегнатост към мен, а към България, и това нарушава духа на Конституцията ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР