Двамата работници, които загинаха в Кремиковци са извършвали реконструкция на

...
Двамата работници, които загинаха в Кремиковци са извършвали реконструкция на
Коментари Харесай

Загиналите край кв. Кремиковци работници били без колани и каски

" Двамата служащи, които починаха в " Кремиковци " са правили реорганизация на постройката, не са били обезопасени, за жалост, не са имали колани, каски. Още когато е пристигнала колата за спешна помощ, те са били в безсъзнание ". Това съобщи пред Българска национална телевизия Лилия Донкова, кмет на регион Кремиковци.

 Двама млади мъже починаха на строителен обект в Кремиковци Виж още

Двамата служащи са паднали от подемна машина от към 10 метра височина. Екипи на Инспекцията по труда вършат инспекция на място.

Инцидентът става при реорганизация на остарял склад край квартал Кремиковци. Работниците са умряли в двора на Окръжна болница - от Спешна помощ споделиха за Българска национална телевизия, че колите за спешна помощ са се движили със 140 километра в час, с цел да транспортират служащите допустимо най-бързо, само че това не е помогнало. Единият е бил към 40-годишен, другият към 30.

Работниците падат от машината малко след 10 часа тази заран. Отдолу настилката е от бетон. И двамата са били с доста тежки пострадвания.

Спешните екипи идват за 12 минути. Пострадалите в този миг са към този момент в шоково положение. Транспортират ги в Окръжна болница, само че не съумяват да ги спасят.

И вишката, и кранът са благосъстоятелност на строителната компания. И двамата служащи са имали трудови контракти по информация на работодателя им.

От строителната компания настояват, че до момента не са имали сходни произшествия.

В идващите дни се чакат резултати от инспекцията на инспекцията по труда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР