Двамата работници, които по-рано през деня се качиха на перваз

...
Двамата работници, които по-рано през деня се качиха на перваз
Коментари Харесай

Работниците, протестирали на покрив в Перник, вече са в безопасност


Двамата служащи, които по-рано денем се качиха на перваз на блок в символ на митинг против неизплатените си заплати, към този момент са в сигурност. След няколко часа договаряния с психолози и представители на институции, те се прибраха в постройката.

В 9 ч. сутринта двама служащи се се качили на перваза на последния етаж на жилищен блок в Перник в символ на митинг поради неизплатените им от месеци заплати. Те стояха там с часове, а психолози и представители на институции беседват с тях.

„ Най-вероятно става въпрос за неизчистени взаимоотношения сред вложители и медиатори и за неизплатени хонорари. Първо вложител българин, българин строител, кърджалийска компания, която е медиатор и турска компания, която е наела служащите от Турция. Имам уверението от медиатора от Кърджали, че през днешния ден ще дадат отчасти хонорари, по-късно ще се подпише съглашение за всички хонорари ", сподели кметът на Перник Станислав Владимиров.
Снимка: bTV

Кметът на Перник беше един от хората, които се качиха при служащите и спомагаха за това те да се приберат в постройката. С двамата мъже работеха и психолози. Беше им дадена храна и вода. Около постройката през целия ден се събраха и други служащи.

„ На този обект са 8, тук са повече, които са и от други обекти на същата компания, която ги е наела, очевидно има проблем и на други места ", сподели Венцислав Алексов, представител на полицията в Перник.

Няколко часа се водеха договаряния с служащите и с компанията, която ги е наела. В последна сметка мъжете влязоха вътре в постройката и към този момент са в сигурност. Въпреки това, те ще бъдат приети в болница за тази нощ. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР